Cărțile cu inspirație divină ale Mariei Luca din Vulcan

Doar printr-o fericită întâmplare mi-a căzut în mâini cartea de poezie creștină intitulată ”Rămâi cu noi” semnată de Maria Luca din Vulcan, Valea Jiului. Scrisă cu har de inspirație divină, cu vers curat și rime perfect îmbinate, cu metafore alese și cuvinte potrivite, poeziile Mariei Luca par a fi nu doar fascinante lecții de religie, ci veritabili psalmi închinați Domnului.

Veți fi de acord cu mine că, încântat de versurile din paginile volumului ”Rămâi cu noi”, nu mică mi-a fost surpriza să aflu că Maria Luca nu este un poet așa cum îl descriu canoanele profesiei de scriitor, nu este nici dascăl, nici preoteasă, ci pur și simplu un om din mulțime, muncitor la un depozit second-hand din Valea Jiului pe care însă bunul Dumnezeu a înzestrat-o cu acest minunat har al creației literare. Pentru că, așa cum aveam să aflăm căutând mai multe despre Maria Luca, aceasta nu este doar creatoare de poezie, ci și o pasionată povestitoare. Deține o pagină specială de facebook, intitulată ”Poveștile copilăriei” unde postează frumoase povești cu care-și bucură nu doar cei 9 nepoței ai săi, ci și o mulțime de copii cărora părinții și bunicii le citesc frumoasele slove publicate acolo.

Acum în vârstă de 59 de ani, Maria Luca ne destăinuie că, deși poezia i-a plăcut de când se știe, a început efectiv să-și așeze gândurile pe hârtie și, mai apoi, în volume tipărite, abia din anul 2010. Între timp, are deja la activ 7 volume de carte cu poezie de dragoste dar, mai ales, cu poezie creștină: ”Răvașe către cer”, ”Mai aproape de tine”, ”Scrisoare către Dumnezeu”, ”Versuri mici pentru pitici”, Cuvinte pentru suflet”, ”Lumina din Cuvânt” și ”Rămâi cu noi”. Dincolo de aceste volume personale, creațiile sale se regăsesc în numeroase antologii literare și în mediul on-line, unde Maria Luca este activă în mai multe grupuri de creație.

Poeziile Mariei Luca sunt, așa cum recunosc toți cei care deja i-au lecturat creațiile, un adevărat balsam pentru suflet. Iar frumoasele sale povești invită seară de seară copiii cuminți la somn ușor pe aripi de vis.

Vă invit să căutați și să lecturați creațiile doamnei Maria Luca, povești și poezii cu har de inspirație divină. Fără îndoială !