Anul școlar 2021-2022: Cum funcționează școala dacă un elev este depistat pozitiv COVID-19

Noile reguli pentru deschiderea școlilor au fost anunțate miercuri de miniștrii Sănătății și Educației, într-o conferință comună de presă.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri că până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, gradiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică, iar după depăşirea acestui prag, rămân deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special. Ministrul a anunţat că a fost elaborat ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii privind măsurile pentru începerea şcolii, dar va fi semnat după avizul CNSU.

„Măsurile de prevenție: distanțarea fizică, aerisirea cvasi-permanentă a spațiilor închise din școli, obligația măștii în interior. Tipul de mască: am recomandat purtarea măștii de tip medical, dar am revenit cu câteva condiții pentru măștile de tip textil: să acopere corect nasul și bărbia.

Când apare un caz pozitiv în clasă: La preșcolar și clasele 0-6, elevii din clasa respectivă vor continua online timp de 14 zile. Se poate reveni începând cu ziua 8 după testarea antigen rapidă. Testarea se organizează în școli sau prin mobilizarea echipelor de la DSP. Pentru părinții copiilor care refuză testarea în ziua 8 se prelungește învățământul online.

Pentru clasele 7-12, la apariția unui caz pozitiv: Pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală pot continua față în față. Pentru elevii nevaccinați sau netrecuți prin boală, se intră în scenariul online pentru 14 zile și testare după 8 zile”, a spus ministrul Educației.

Sursa: stiripesurse.ro