Întâlnirea scriitorilor zărăndeni la Muzeul de Istorie Locală și Etnografie din Brad

În curtea încă plină de verdeață a Expoziției de Istorie Locală și Etnografie Brad s-a desfășurat recent o nouă întâlnire a scriitorilor din zona Bradului, eveniment organizat de MCDR Deva, sub coordonarea muzeografului Monica Dușan și a șefului serviciului de Istorie și Artă, dr. Georgeta Deju.

La eveniment au participat scriitorii: Mirela Crâsnic, Monica Dușan, Silvia Faur, Georgiana David și Marcel Șerb. Potrivit organizatorilor, atmosfera a fost, ca de obicei, plăcută, prietenească, discuțiile și lecturile aducând în atenție preocupările și creațiile fiecăruia dintre participanți, toată activitatea fiind învăluită de bucuria revederii într-un cadru atât de familiar și primitor, cum este muzeul nostru din Brad.

Mirela Crâsnic și-a prezentat cea mai recentă lucrare, bine documentată, având ca temă „Vâlva Băilor”, material realizat în urma unei ample cercetări de arhivă și teren, în zona Buciumului și a Roșiei Montane. Monica Dușan a citit un scurt fragment din „Chipul jupâniței Ana”, cartea sa de nuvele brodate ingenios pe istoria, mitologia, etnografia satelor din zona Bradului. Poeții Silvia Faur, Georgiana David și Marcel Șerb au recitat poezii din creația proprie, cu tematică diversă ce vorbește despre toamnă și iubire, dar și despre istorie, politică și pandemie.