Polițele RCA se scumpesc accelerat. La unele companii, prețurile aproape s-au triplat

Prețurile la polițiele RCA sunt de nestăpânit. La unele companii de asigurări aproape că s-au triplat. Brokerii de asigurări recomandă polițele pe un an de zile, pentru că au prețuri avantajoase, în comparație cu cele pe o lună care au devenit cele mai scumpe.

Mihai este șofer de peste 35 de ani și se așteaptă să plătească aproape dublu față de anul trecut. Cea mai ieftină poliță îl va costa 926 de lei, pe un an de zile.

„S-a scumpit enorm, e culmea cu ăștia, s-a scumpit enorm de mult și e cea mai ieftină. Ce facem, unde ne ducem?” spune nemulțumit șoferul.

„Pe 6 luni e 365 de lei, iar pe un an 450”, declară reprezentanta unei firme de polițe RCA. Ea recunoaște că prețurile aproape s-au dublat comparativ cu un an în urmă.

Şoferilor le e teamă de prețul poliței atunci când vor fi nevoiți să o reînnoiască.

„Am auzit de triplarea prețurilor la polițe. Ar trebui ca cei de la Consiliul Concurenței să intre puțin să verifice situația asta, că e puțin în neregulă cu ea, adică prea mult s-au mărit prețurile”, spune un șofer.

„Am nepoata care a plătit acum încă o dată asigurarea, 800 de lei, cam așa ceva a dat”, spune un alt bărbat.

Prețurile au luat-o razna din cauza creșterii tarifelor la service, iar service-urile probabil că au crescut prețurile din cauza energiei, din cauza creșterii prețurilor la materia primă, susține reprezentanta companiei de asigurări. „Deci, toate vin în lanț”, adaugă ea.

„Cele mai rentabile sunt mașinile de 1,4 și atunci lasă prețul mic la 1,4, 1.400 de cm cubi. Altele îți spun că așa e până în 1.800 – 2.000 de cm cubi, dar peste 2.000, prețurile sunt cu totul și cu totul altele”, spune asigurătorul.

La o simulare, pentru un autoturism cu o capacitate de 1.600 de centimetri cubi și fără incidente în trafic, poliția pe un an costă acum 562 de lei, iar în urmă cu trei luni costa 365 de lei.

Sursa – digi24.ro