Lucrările de modernizare a Cinematografului din Lupeni prind tot mai mult contur

Începute în luna aprilie a anului 2020, lucrările de modernizare care se desfășoară la Cinematograful ”Cultural” din municipiului Lupeni, deși evoluează în graficul stabilit, nu au fost deloc unele ușoare. Pe de o parte, izbucnirea pandemiei a afectat ritmul lucrărilor, dar problema cea mai mare cu care s-au confruntat muncitorii a fost aceea de a stopa degradarea clădirii și de a o pune în siguranță.

Din fericire, ceea ce a fost mai greu de făcut aici, deja s-a făcut, iar acum lucrările sunt într-o cu totul și cu totul altă etapă, care presupune însă, la rândul ei, atenție și migală din partea constructorului. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță inspectează în mod constant și acest șantier, pentru a se asigura că investițiile decurg exact așa cum au fost stabilite în contractul de execuție și pentru a evalua, periodic, stadiul lucrărilor. La cea mai recentă astfel de inspecție primarul municipiului Lupeni s-a arătat mulțumit de modul în care decurg lucrările la această importantă investiție publică din municipiul Lupeni, care în opinia sa, va avea un rol esențial în revitalizarea sectorului cultural și turistic al localității.

”Aflate încă în plin șantier, lucrările privind reabilitarea și modernizarea Cinematografului ”Cultural” din municipiul Lupeni decurg în ritm constant pozitiv și ne apropiem cu pași tot mai repezi de momentul în care acestea vor fi finalizate. În prezent se lucrează la aplicarea vopselei decorative, atât la exterior cât și la interior, iar odată cu finalizarea acestora noua ”față” a Cinematografului va fi una cu totul nouă, în contrast cu vremurile pe care le trăim și cu rolul pe care acest obiectiv în va avea în comunitatea noastră. De asemenea, se execută o serie de lucrări de amenajare la spațiile interioare ale cinematografului. Sunt mulțumit de modul în care se lucrează pe acest șantier și aștept și eu cu nerăbdare momentul în care vom putea viziona din nou, împreună cu cetățenii, un film în acest cinematograf de care mă leagă și foarte multe amintiri personale deosebite, având în vedere că mama mea a lucrat mulți aici”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Potrivit acestuia, lucrările de amenajare a clădirii ar putea fi încheiate poate chiar și în acest an, urmând ca mai apoi să fie achiziționat mobilierul și dotările specifice.

Cultura și educația vor fi mereu pe primul loc pentru mine. Reabilitarea și modernizarea acestui edificiu va aduce un mare plus pentru cetățenii din municipiul Lupeni, atât în plan cultural, dar și arhitectural, deoarece prin aspectul modern pe care îl va avea această clădire după reabilitare, ea va aduce și un plus de imagine zonei centrale din municipiul nostru. Evident că, după ce vom depăși această perioadă grea pentru toată lumea, vom continua și proiectul ”Lupeni capitală culturală a județului”, astfel că numeroasele evenimente culturale care se desfășoară la Palatul Cultural Minerul vor fi completate cu cele care se vor organiza aici, la Cinematograful Cultural”, a mai ținut să adauge primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Investițiile în reabilitarea, modernizarea și refuncționalizarea Cinematografului ”Cultural” din municipiul Lupeni au fost începute în vara anului trecut, în baza unui proiect depus de Primăria municipiului Lupeni la Compania Națională pentru Investiții. CNI asigură, de altfel, și cea mai mare parte a fondurilor necesare pentru executarea acestei lucrări, dar și Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni are partea sa de contribuție, acesteia revenindu-i finanțarea cheltuielilor de racordare la utilități a Cinematografului și, mai apoi, cele de întreținere și exploatare a acestuia. Pentru implementarea acestui proiect de investiții sunt alocate fonduri în sumă de aproximativ 7 milioane de lei.