Secție de chirurgie și ATI la Spitalul municipal din Vulcan

Eforturile depuse de actuala administrație publică locală din municipiul Vulcan împreună cu conducerea Spitalului Municipal din localitate, încă de la preluarea, în urmă cu un an, a mandatelor de primar, respectiv director, de către Cristian Merișanu și George Bălțatu, în vederea redeschiderii unor secții de specialitate în cadrul Spitalului Municipal Vulcan încep să dea rezultate.

În acest sens, este edificator faptul că, potrivit unei decizii adoptate de curând, începând cu prima decadă luna noiembrie a acestui an, la Spitalul Municipal din Vulcan va funcționa din nou secția de chirurgie, iar din a doua parte a lunii noiembrie va fi funcțională și o secție de Terapie Intensivă (ATI). Măsura a fost luată în urma discuțiilor care au avut loc, în aceste zile, la sediul Instituției Prefectului județului Hunedoara între reprezentanții Guvernului în teritoriu, prefectul Călin Petru Marian și subprefectul Lorincz Szell, primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, managerul Spitalului Municipal Vulcan, George Bălțatu, președintele Casei de Asigurări de Sănătate a județului Hunedoara, Adrian David și directorul executiv al Direcției pentru Sănătate Publică a județului Hunedoara, Sebastian Mezei.

”În urma acestei întâlniri, am discutat despre problema redeschiderii secției ATI de la Spital, lucru pe care ni-l dorim și pentru care am acționat încă de la preluarea mandatului. Am făcut deja toți pașii necesari și mai avem câteva mici investiții de finalizat în ceea ce privește dotările necesare, chiar în aceste zile urmând să primim și paturile de ATI, după care am stat foarte mult. Mai sunt de rezolvat angajările doctorilor și asistentelor, dar noi sperăm că în cel mult două săptămâni vom putea redeschide la Spitalul din Vulcan o Secție de ATI, cu 5 paturi și Secția de Chirurgie. Aceasta din urmă va înlocui secția de Obstetrică-Ginecologie, în cadrul căreia nu am avut decât o singură naștere într-un an și am decis să transferăm această specialitate la Spitalul de Urgență din Petroșani. În contextul actual, în care vedem cu toții ce înseamnă să ai paturi de ATI la un spital, credem că aceste investiții sunt esențiale pentru a putea salva vieți. Iar faptul că, având și secție de Chirurgie, medicii noștri specialiști de la Urologie, Ortopedie, Chirurgie Plastică, vor putea face operații la Vulcan, cred că este un lucru la fel de important”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Acesta a mai precizat și faptul că, începând cu data de 25 octombrie 2021 se redeschide și Centrul de vaccinare din municipiul Vulcan. Acesta va funcționa în foaierul Cinematografului ”Luceafărul”, care deja a fost amenajat corespunzător în acest scop de către Primăria Vulcan și Spitalul Municipal și este pregătit să-i primească pe cei care doresc să se imunizeze împotriva Covid-19. Serurile care vor fi utilizate la acest Centru de vaccinare este cele produse de compania Pfizer-BioNTech, respectiv Johnson&Johnson.