Rabla pentru electrocasnice 2021: Ce modificări a suferit programul prin ordin de ministru

Printr-un ordin al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, programul Rabla pentru electrocasnice a suferit mai multe modificări. Ordinul a introdus două noi clase pentru televizoare și o prevedere clară privind caracterul nominal și netransmisibil al voucherelor utilizate în program.

Odată cu lansarea noii sesiuni a programului rabla pentru electrocasnice se vor putea achiziționa televizoare “având cel puțin noua clasă energetică G”. Anterior, Ordinul MMAP 2.089/2020 stabilea că se pot cumpăra televizoare “având cel puțin noua clasă energetică E”.

Așadar, se vor putea cumpăra televizoare cu un consum mai mare de energie electrică, respectiv cele din clasele de consum F și G. Valoarea finanțării pentru cumpărarea de televizoare rămâne neschimbată, adică va fi tot de 400 de lei.

Apoi, prin acest ordin se introduce în ghidul de finanțare a programului o prevedere clară, explicită, cu privire la caracterul netransmisibil al voucherelor. “Voucherul este nominal și netransmisibil și nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicația informatică”, scrie, mai exact, în ordinul MMAP nr. 2.002.

O altă modificare prevede că sumele necheltuite într-o sesiune vor fi reportate pentru anul următor. Actualul ministru al Mediului a afirmat că Rabla pentru electrocasnice va mai avea o sesiune în acest an.

Prin programul Rabla pentru electrocasnice se pot achiziționa electrocasnice și dispozitive electronice. Cei interesați de acest program pot primi sume cuprinse între 200 și 500 de lei, în funcție de electrocasnicele pe care vor să le cumpere cu condiția predării unui aparat vechi.

Potrivit regulilor programului, se pot cere bani pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, de mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare, televizoare, uscătoare de rufe, aspiratoare, laptopuri și tablete.

Sursa: dcbusiness.ro