Încep lucrările pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului Municipal Vulcan

Despre nevoia reabilitării clădirii în care funcționează Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Municipal Vulcan și despre nevoia modernizării spațiilor medicale aferente acestuia se vorbește din anul 2015, atunci când autoritățile locale de la Vulcan au demarat procedurile preliminare de întocmire a studiilor, în vederea realizării și depunerii unui proiect pentru obținerea de bani europeni necesari realizării acestor investiții.

Între timp, chiar dacă a fost semnat un contract de finanțare la ADR Vest încă din 2019, procedurile birocratice prevăzute de lege pentru desemnarea antreprenorului care va implementa acest proiect s-au prelungit și ele până în vara acestui an, când contractul de execuție a fost atribuit unei asocieri de firme din București. Zilele acestea, primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu împreună cu echipa tehnică din Primărie au predat amplasamentul constructorului, urmând ca în cel mai scurt timp să fie emis și ordinul de începere al lucrărilor.

Din acel moment, constructorul are la dispoziție 24 de luni pentru a finaliza acest proiect, care nu doar că va schimba imaginea corpului de clădire în care funcționează Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Municipal Vulcan, dar va conduce, așa cum precizează primarul Cristian Merișanu, la creșterea calității serviciilor medicale oferite aici cetățenilor. ”Vor fi izolați termic pereții exteriori ai clădirii de pe strada Nicolae Titulescu, se va înlocui tâmplăria existentă cu una termoizolantă, va fi izolat termic planșeul peste ultimul nivel, vor fi reabilitate sistemul de încălzire și ventilare-climatizare, precum și instalațiile sanitare, vor fi montate panouri fotovoltaice și se vor înlocui instalația electrică și sistemul de iluminat. Asta în ceea ce privește, în mare, capitolul de lucrări de construcții. Proiectul nostru are însă și o componentă care vizează dotarea cabinetelor medicale din Ambulatoriu cu echipamente și aparatură medicală noi, specifice activităților care se vor desfășura aici”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Pentru implementarea proiectului european privind modernizarea Ambulatoriului din Vulcan, sunt puse la dispoziție fonduri în valoare totală de 12.334.280,38 lei, din care 10.485.264,94 lei finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 din partea Uniunii Europene.

În cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Municipal Vulcan sunt oferite servicii medicale specifice cabinetelor de: medicină internă; pediatrie; obstetrică – ginecologie; neurologie; ORL; oftalmologie; dermatovenerologie; ortopedie și traumatologie; chirurgie generală; chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă; psihiatrie; pneumologie; endocrinologie; medicină dentară; recuperare, medicină fizică si balneologie; laborator de recuperare, medicină fizică și balneologie (bază de tratament). De asemenea, tot aici funcționează un laborator de analize medicale și o secție de radiologie și imagistică medicală.