Dureri de gât sau cap și oboseală, principalele simptome ale variantei Omicron. Care sunt diferențele comparativ cu varianta Delta

Principalele simptome detectate în cazul infectării cu varianta Omicron sunt durerile de gât și de cap, oboseală sau chiar nasul care curge, arată datele aplicației Zoe, sistemul britanic care permite analizarea răspândirii COVID-19 în țară.Cercetătorii au analizat datele cele mai recente de pe teritoriul Londrei. Jumătate din persoanele care au declarat simptome de guturai au avut un test PCR pozitiv, cum era cazul când varianta Delta era dominantă în Regatul Unit. Totuşi, numai jumătate dintre ei prezentau şi cele trei simptome clasice ale variantei Delta: febră, tuse, pierderea mirosului şi gustului.

„Am constatat-o şi în Africa de Sud, pierderea mirosului şi gustului este mult mai puţin frecventă la varianta Omicron, în vreme ce oboseala este foarte frecventă”, a explicat recent Marc Van Ranst pentru „Nieuwsblad”.

Grupul de experţi britanici crede că populaţia trebuie să fie informată în legătură cu aceste schimbări de simptome.

„Site-urile oficiale arată în continuare că apariţia bruscă a unei tuse puternice, febra şi pierderea mirosului şi gustului sunt principalele semne ale unei infectări cu coronavirus. Şi este deci un indiciu pentru a testare şi izolare”, se îngrijorează profesorul Tim Spector în paginile „The Guardian”.

„De fapt, la majoritatea oamenilor, Omicron se resimte ca un guturai şi începe cu nasul care curge, o durere în gât şi o durere de cap. Pentru a salva vieţi, este urgent să se modifice informaţiile puse la dispoziţia publicului”.

Sursa – ziarulunirea.ro