Ce vedem la sfârșit de săptămână la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani

Pentru finalul acestei săptămâni, Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” a pregătit o nouă serie de spectacole, la care iubitorii Thaliei sunt invitați să participe.

Astfel, vineri, 18 Februarie 2022, ora 18.00, o puteți vedea pe Andrada Dobre în monodrama „Recuperare. Un process”, o piesă după autori români contemporani, în regia lui Marius Costache.

„Călătorim și înlăuntrul amintirilor. Uneori, ele devin vaste țări verticale unde emoțiile se amestecă cu dorințele. Rănile de demult – rucsacurile noastre de călătorie – cer să fie ascunse. Își trimit seva până astăzi pentru a fi vindicate prin fumul evocării lor. Un spectacol poetic despre procesul recuperării unei identități, a gândului bun și a poftei de viață”, spune regizorul Marius Costache

Spectacolul va avea loc la Sala Artelier a teatrului din Petroșani. Prețul unui bilet este de 20 de lei.

***

Sâmbătă, 19 Februarie 2022, ora 18.00, este programat spectacolul pentru adulți „Soacra cu trei nurori” după Ion Crengă, un spectacol de Dan Mirea.

„În adaptarea textului si regizoral am încercat să dau o nota de originalitate comicului de situație creat de autor și să ofer șansa spectatorilor de a vedea un spectacol în care adevărul și sinceritatea să ofere răspunsuri pe care atât noi artiștii cât și spectatorii le caută în Teatru. În aceste vremuri în care omenirea este atât de încercată, Teatrul rămâne,”vaccinul” si antidotul sigur al sufletelor noastre”, spune Dan Mirea.

Din distribuție fac parte: Nicoleta Bolcă, Mihai Sima, Laurențiu Vlad, Nicoleta Niculescu, Simona Codreanu, Sergiu Fîrte, Oana Crișan, Izabela Badovics, Gigi Stoica, Dorin Ceagoreanu și Ion Popescu.

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

***

Duminică, 20 Februarie 2022, de la ora 12.00, cei mici și nu numai, sunt așteptați în lumea poveștilor. Aceștia vor putea (re)vedea spectacolul „Mica Sirenă” după H.C. Andersen, un spectacol de Dani Mirea.

Mica Sirenă este povestea unei sirene care s-a îndrăgostit de un tânăr prinţ pe care l-a salvat din valuri în timpul unui naufragiu. Pentru a putea fi alături de alesul inimii sale, Mica Sirenă îşi vinde părul frumos, îşi pierde graiul, iar în locul cozii de pește primeşte picioare.  Peripeţiile sirenei dar și a celorlalte personaje le puteți vedea dacă ne călcați pragul.

Din distribuție fac parte: Corina Vișinescu, Nicoleta Niculescu, Sergiu Fîrte, Dorin Ceagoreanu, Alexandru Cazan, Simona Codreanu, Gheorghe Stoica.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori. Acestea pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală.

Atenție! Având în vedere noile măsuri anti-COVID, accesul în sala de spectacole este permis la 50% din capacitatea sălii și doar celor care dețin: certificat verde, rezultat negativ al unui test antigen rapid sau PCR. Sunt exceptați de la această obligație copii sub 12 ani. Masca la interior este obligatorie!