Cum alegem încălțămintea – tips&tricks

Încălțămintea sport își face din ce în ce mai mult simțită prezența în viețile noastre, datorită confortului pe care îl oferă. Este ușor de asortat, iar în zilele noastre, poți să o porți și în afara terenului sau a sălii de sport. Totul e să îndrăznești să faci combinații care să se potrivească cu felul în care ai organizat ziua copilului sau pe a ta.

Aruncă o privire la colectia de adidasi de copii și dă startul cumpărăturilor. Vei găsi o gamă variată de produse, astfel încât micuțul tău să îi poarte cu plăcere, fără să se lase intimidat de vremea de afară. Cu siguranță va fi încăntat de modelele cu eroi din desene animate, din material textil și piele naturală sau ecologică. În plus, sistemul de închidere prin arici sau fermoar, poate fi ușor de manevrat, încurajându-l în acest fel să devină independent. Nici în zilele ploioase nu ar trebui să evite să iasă din casă, deoarece există posibilitatea de a-i achiziționa cizme din cauciuc, special confecționate pentru a nu pătrunde apa.

Dacă este foarte frig, atunci, ghetele îmblănite ar putea fi o opțiune de luat în calcul. Indiferent de ce alegi, este bine să ții cont de faptul că e nevoie să îi iei cel puțin două perechi, pentru a-i putea purta prin rotație, prelungindu-le în acest fel durata de folosință. Alege materiale cu diferite tehnologii, care să nu permită piciorului să transpire, dar nici să alunece. Ia-i o mărime potrivită, care să îi susțină glezna și să îi permită să se miște în voie.

Nu te neglija nici pe tine. Brandul Salomon îți pune la dispoziție numeroase articole, dacă ești un iubitor de sport. Pentru alergare, pantofii sport beneficiază de numeroase caracteristici, care să te facă să te simți protejat. Oferă stabilitate, fixează piciorul, amortizează șocurile și nu în ultimul rând, permit o legare/dezlegare rapidă. Dacă preferi drumețiile, atunci caută ca încălțămintea să aibă talpă antiderapantă, pentru a evita căzăturile.

Adaugă pe lista ta o pereche de colanți sau pantaloni de schi și câteva bluze care să păstreze corpul la temperatura potrivită. Nu uita să îți pregătești și o geacă, căciulă și mănuși, ca să ai outfit-ul complet. În cazul în care știi că durata pentru care vei fi plecat este mai mare, atunci ia-ți o sticlă cu apă pentru a te putea hidrata. Există variante din silicon cu capac, rezistente la contactul cu solul. Evident, nu o să poți să mergi cu recipientul în mână, așa că, cel mai bine ar fi să îți depozitezi cele necesare într-un rucsac. Fii atent la detalii precum dimensiunea aleasă, existența bretelelor ajustabile sau a centurii de șold, pentru a nu te incomoda în timpul mersului și a nu te dezechilibra.