„Ziua Naţională a Meseriilor” marcată la Lupeni, de elevi și profesori ai Liceului Tehnologic

Viitorii meseriași ai Lupeniului au mărşăluit, pe străzile municipiului și au fost primiți într-o audiență specială la Primăria municipală, de către primarul Lucian Resmeriță și viceprimarul Iacob Mesaroș, într-o acțiune menită să prefațeze „Ziua Naţională a Meseriilor” și să atragă atenția asupra ofertei educaționale a Liceului Tehnologic Lupeni pentru anul școlar 2022-2023 în domeniul tehnic și profesional.

Însoţiţi de directorul școlii, prof. Aurelia Bucur dar și de mai mulți profesori elevi de la Liceul Tehnologic Lupeni s-au încolonat şi au plecat spre centrul oraşului, având ca destinație finală sediul Primăriei municipiului Lupeni, unde a avut loc  o „masă rotundă” prezidată de primarul orașului, prof. Lucian Resmeriță, la care s-au dezbătut probleme referitoare la importanța învăţământul tehnologic pentru dezvoltarea zone ori despre cum se pot sincroniza mai eficient nevoile angajatorilor cu oferta educaţională a liceului.

Cu acest prilej, a fost adusă în atenție și generoasa ofertă educațională pe care Liceul Tehnologic Lupeni o propune pentru viitorul an școlar absolvenților de gimnaziu, care au aici oportunitatea de a se pregăti în mod corespunzător în specializări de școală profesională precum: electrician exploatare joasă tensiune, electronist aparate și echipamente, mecanic auto, lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic, lucrător hotelier, confecționer produse textile. De asemenea, aceștia pot opta pentru specializările de liceu clasa a IX-a în profil servicii (cu calificarea tehnician în turism) sau tehnic (cu calificarea tehnician mecatronist), liceu seral clasa a IX-a (în calificarea tehnician mecatronist) sau liceu seral clasa a XI-a (în calificările tehnician transporturi, tehnician electromecanic, tehnician în industria textilă).

De asemenea, potrivit directorului școlii, prof. Aurelia Bucur, Liceul Tehnologic Lupeni organizează și în anul școlar 2022-2023 clase speciale pentru ”A doua șansă”, dar și clase de școală postliceale, în calificările: tehnician aparate electromedicale, tehnician nutriționist sau chiar asistent manager.

”Nu doar ca primar, ci mai ales ca profesor, consider că acțiunea de astăzi a celor de la Liceul Tehnologic Lupeni a fost nu doar o formă inedită de a marca Ziua Națională a Meseriilor, sărbătoare stabilită în 2019 de Parlamentul României, pentru data de 11 martie a fiecărui an, ci în primul rând o formă deosebit de utilă de a aduce în atenție oferta educațională generoasă și calificările pe care acest liceu le propune viitorilor săi elevi, care vor deveni următoarea generație de specialiști în aceste meserii atât de căutate pe piața locală a muncii, și nu numai. I-am asigurat pe elevi și pe profesorii de la Liceul Tehnologic Lupeni că în tot ceea ce înseamnă activitatea lor educativă, le sunt alături iar o dovadă certă în acest sens constă în proiectele europene pe care le derulăm în prezent aici, pentru modernizarea completă a campusului școlii și pentru dotarea cu aparatura tehnică și profesională de ultimă generație necesară pentru formarea viitorilor meseriași de care municipiul Lupeni are atât de multă nevoie. Le doresc succes profesorilor și elevilor în toată activitatea lor prezentă și viitoare”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.