Scapă de datorii cu ajutorul creditului de refinanțare!

Creditul de refinanțare îți permite să  înlocuiești împrumutul existent cu un împrumut nou care ar putea avea o nouă rată a dobânzii sau un calendar de rambursare revizuit. Refinanțarea ar putea fi o opțiune bună dacă ratele dobânzilor au scăzut sau sunt mai mici decât rată curentă sau dacă trebuie să prelungești termenul de rambursare.

Asigurarea unei rate mai mici de refinanțare reduce costul împrumutului, astfel încât vei plăți mai puțin pentru împrumutul personal, în general. Dacă te străduiești să efectuezi plățile minime ale împrumutului, refinanțarea la un termen mai lung de împrumut oferă plăți lunare minime mai mici (deși vei plăti mai mult pentru împrumut în general din cauza dobânzilor).

 Care sunt avantajele refinanțării ?

Deși avantajele refinanțării împrumutului personal vor depinde de obiectivele tale, ele pot include în general totul, de la obținerea unei rate mai mici a dobânzii până la reducerea costului total al împrumutului.

  •       Dobândă mai bună: dacă ratele au scăzut sau ți-ai îmbunătățit scorul de credit, ai putea economisi bani pe dobândă.
  •       Rambursare mai rapidă a împrumutului: dacă nu simți presiunea de a efectua plăți lunare mai mari și dorești să scapi mai repede de datorii, poți refinanța un împrumut personal pe un termen mai scurt. Acest lucru are avantajul suplimentar de a reduce valoarea dobânzii pe care o veți plăți în general.
  •       Perioade de rambursare extinse: extinderea rambursării împrumutului te poate ajută să te simți mai relaxat în gestionarea dacă ai dificultăți în a le efectua la timp datorită existenței creditelor de refinanțare pe 10 ani.
  •       Stabilitatea plăților: refinanțarea poate oferi stabilitate a plăților dacă treci de la o rată variabilă la una fixă. 

Dezavantajele unei refinanțări la instituțiile financiare nebancare sunt : 

  •       sumele de bani primite sunt  mai mici față de cele primite de la instituțiile bancare, maximul fiind până la 20.000 de lei;
  •       perioadă de rambursare este mult mai scurtă
  •       dobândă mai mare
  •       poate prezenta diverse comisioane și taxe suplimentare.

Cum să refinanțezi  un împrumut personal?  

1.Precalificarea pentru un nou împrumut personal. Contactează mai mulți creditori cum ar fi hopcredit.ro pentru a vedea rată și condițiile prin care poți obține  un nou împrumut. Precalificarea nu afectează scorul tău de credit și îți va permite să compari noile oferte de împrumut cu condițiile împrumutului existent.

2.Ia în considerare costurile de refinanțare. Calculează dobânzile și comisioanele noului împrumut și compară-le cu împrumutul tău existent pentru a determina dacă refinanțarea  va reduce plățile lunare sau îți va economisi bani pe termen lung.

3.Folosește noul împrumut pentru a îți achita împrumutul actual. Unii creditori transferă fonduri în contul tău bancar, în timp ce alții pot plăți direct primul tău împrumut.

4.Confirmă că vechiul împrumut este închis. Verifică-ți contul pentru a te asigura că nu există sold la primul împrumut pentru a evita comisioane suplimentare.

5.Începe să faci plăți pentru noul împrumut. Majoritatea creditorilor îți permit să configurezi plăți automate, recurente, dintr-un cont curent.

Așadar, solicitarea creditului bancar este foarte simplă, iar suma acestuia poate acoperi întreagă suma a datoriilor, ba chiar poate fi mai mare. Dacă îți dorești să nu mai plătești rate lunare la mai multe bănci, atunci creditul de refinanțare este pentru ține.

sursa foto: pexels.com