„Acoperișul Universului”, expoziție de artă decorativă, sticlă și metal a artistului Ioan Tămâian, la Galeria Națională de Artă ”Forma” din DEva

Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara invită iubitorii de arte plastice la deschiderea expoziției de artă decorativă, sticlă și metal intitulată „Acoperișul Universului”, a artistului IOAN TĂMÂIAN, ce va avea loc luni, 16 mai 2022, la Galeria Națională de Artă „FORMA” din Deva, începând cu ora 17.00.

Absolvent al Academiei de Artă „Ion Andreescu” din Cluj Napoca, Ioan Tămâian urmează un proces treptat și sigur de autodepășire constantă a propriilor standarde, prin muncă asiduă și pasiune.

În propriul atelier, deschis în anul 1992, artistul se perfecționează în procedeele de prelucrare a sticlei și se concentrează pe latura reprezentării valorilor decorative și simbolice ale acesteia. Cu un bogat repertoriu tematic, Ioan Tămâian creează o magie a formelor, în care lumina și culoarea devin principalii vectori în realizarea lucrărilor sale. Creativitatea bogată i-a oferit artistului Tămâian posibilitatea de a realiza o colecție vastă de piese spectaculoase atât prin formă, cât și prin culoare, de la platouri decorative, vaze, corpuri de iluminat sau bijuterii, până la sculpturi complexe în sticlă.

Creațiile lui Ioan Tămâian l-au impus în rândul celor mai apreciați artiști ai genului, iar participările sale expoziționale atât în țară cât și în străinătate au contribuit la recunoașterea sa pe plan intern și internațional.

„Acoperișul Universului” este o expoziție organizată de Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara, în parteneriat cu Filiala Deva a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Expoziţia va fi deschisă în perioada 16 mai – 08 iunie 2022, zilnic, în intervalul orar 10.00 – 18.00.