Pensii 2023: O nouă majorare îi așteaptă pe români începând cu anul viitor

Noi vești despre pensiile românilor în anul 2023. Coaliția de guvernare pregătește o nouă majorare de pensii, dar și remanieri de miniștri. Ce declarații a făcut liderul PSD, Marcel Ciolacu, referitor la aceste planuri ale Executivului.

Marcel Ciolacu anunță că pensiile se vor mări ”conform legii” și în 2023, mai exact, pe 1 ianuarie a viitorului an. Liderul PSD a vorbit, miercuri, 1 iunie, și despre ce șanse sunt ca pensiile să mai crească până la finalul lui 2022, dar și despre o posibilă remaniere a miniștrilor.

 

Marcel Ciolacu anunță creșteri de pensii de la 1 ianuarie 2023

”Nu Ciolacu creşte pensiile, nu este o pomană pentru acei oameni, este o lege pe care o respectăm, exact cum am respectat şi Legea 153 (Legea salarizării unitare 153/2017, actul normativ în baza căruia a fost introdusă o majorare a cuantumului brut al salariilor de bază, soldelor, indemnizaţiilor de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice – n.r.)”, a spus Marcel Ciolacu, jurnaliștilor, miercuri, în Parlament.

Întrebat dacă urmează o altă majorare de pensii în următoarele luni, președintele PSD a răspuns că nu a discutat cu colegii de guvernare, până în prezent, despre acest subiect.

”Nu am avut această discuţie în coaliţie”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.
Coaliția de guvernare pregătește remaniere de miniștri?

Tot de 1 iunie, Marcel Ciolacu a făcut referire și la o eventuală remaniere a miniștrilor din Cabinetul Ciucă. Concret, vor fi excluși din funcții aceia care nu vor reuși să gestioneze cheltuielile instituției pe care o conduc, în așa fel încât să înregistreze o economie de 10%.

Sursa – ziarulunirea.ro