Românii sfătuiți să folosească cardul la cumpărături, astfel încât sumele de bani să fie fiscalizate: Ce spune șeful ANAF

Romanii sunt sfătuiți de către Lucian Heiuş, șeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, să folosească cardul bancar la cumpărături, astfel încât sumele să fie fiscalizate. Lucian Heiuş a menționat că există peste 590.000 de case de marcat deja logate la serverele ANAF.Întrebat miercuri seară de ce unii comercianţi nu emit bonuri fiscale, Lucian Heiuş le-a recomandat românilor să folosească cardul bancar atunci când achită cumpărăturile, astfel încât sumele de bani să fie fiscalizate.

”Legea prevede clar, trebuie să bată în casă orice produs pe care îl comercializează şi să ofere bonul celui care face cumpărătura. Mulţi nu cer acest bon. Eu recomand şi eu asta fac de foarte mulţi ani, plătesc cu cardul şi atunci ştiu foarte clar că în momentul în care am plătit cu cardul suma intră în contul bancar şi trebuie să fie fiscalizată, nu mai există nicio altă variantă”, a spus Lucian Heiuş, la Digi 24.

Lucian Heiuș vrea ca toate casele de marcat din România să fie logate la serverele ANAF

Acesta a subliniat că se doreşte ca toate casele de marcat din România să fie logate la serverele ANAF, o mare parte din cele existente fiind deja logate.

”Avem la ora actuală 598.000 de case de marcat care sunt deja logate la serverele ANAF-ului. Cred că sunt în România cam 620.000 de case de marcat. Ne apropiem încet-încet să logăm cam toate casele de marcat. Aşteptăm să se termine şi o aplicaţie care să ne permită să navigăm în aceste case de marcat ca să vedem la ce oră, ce bonuri au bătut, să vedem dacă sunt încasări fluctuante sau continue aşa cum ar fi normal”, a mai spus Lucian Heiuş.

Sursa: dcnews.ro