Hunedoara culturală freamătă în acordurile ”Opera Nights” la Petroșani, Deva și Hunedoara

Consiliul Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani, Teatrul de Artă din Deva, Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara –Deva, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara organizează în perioada 28-31 iulie 2022, Festivalul Internațional de Operă “Opera Nights”, ediția 2022.

Unul dintre cele mai apreciate evenimente culturale organizate de Consiliul Județean Hunedoara revine în acest an cu o ediție cu totul specială! Patru spectacole de înaltă ținută vor fi organizate în trei localități ale județului, în locații speciale, oferind astfel posibilitatea tuturor iubitorilor de operă să asiste la punerea în scenă a unor capodopere ale culturii. La Traviata, cu soliste principale diferite, la Petroșani și Deva, Cavalleria Rusticana și Paiațe la Hunedoara, Rigoletto – la Hunedoara, iar încheierea festivalului va fi la Deva, cu La Traviata.

În cadrul evenimentului, publicul va avea ocazia să reîntâlnească nume de referință din muzica clasică și de operă din țară și străinătate. Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, coordonat de soprana Daniela Vlădescu, a fost de la primul gong alături de acest festival, care a crescut spre nivelul internațional și cu siguranță va deveni din nou unul dintre reperele culturale ale județului Hunedoara!

Interesul publicului este și el unul foarte mare pentru acest eveniment cultural de excepție, iar organizatorii anunță că pentru spectacolul de deschidere, ”La Traviata” de Giuseppe Verdi, din 28 iulie 2022 de la Petroșani toate locurile în sala de spectacol a Teatrului ”I.D. Sîrbu” au fost deja ocupate.

Iubitorii de operă care nu au reușit să-și rezerve locuri la Teatrul din Petroșani sunt așteptați însă la reprezentațiile de operă de la Hunedoara (în curtea exterioară a Castelului Corvinilor) și Deva (în curtea interioară a sediul Consiliului județean), zilele de 29, 30 și 31 iulie 2022.

Spectacolele Festivalului ”Opera Nights” 2022 în județul Hunedoara vor avea loc după următorul program:

  • 28 iulie 2022 – ora 20.00, “La Traviata”  de Giuseppe Verdi – Teatrul Dramatic “Ion D. Sîrbu” din Petroșani;
  • 29 iulie 2022 – ora 21.00, ”Rigoletto” de Giuseppe Verdi – curtea exterioară a Castelului Corvinilor din Hunedoara;
  • 30 iulie 2022 – ora 21.00, ”Cavaleria Rusticana” de (Pietro Mascagni) și ”Pagliacci” de Ruggero Leoncavallo – curtea exterioară a Castelului Corvinilor din Hunedoara;
  • 31 iulie 2022 – ora 21.00, “La Traviata”  de Giuseppe Verdi – curtea interioară a Consiliului Județean Hunedoara din Deva.