”7 note muzicale” și un nou premiu de creație pentru Bela Andrași și Camelia Florescu

Chiar dacă anul acesta Festivalul ”Mamaia copiilor” nu a mai fost organizat, arta muzicală și-a găsit un loc de exprimare artistică la nivel internațional în cadrul Festivalului de muzică pentru copii și tineret ”Volare” de la Piatra Neamț.

Organizat de Asociaţia Culturală Star,  Festivalul Internaţional ”Volare”, găzduit în sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Piatra Neamţ a ajuns în acest an la cea de-a XIII-a ediţie, bucurându-se de o participare numeroasă și valoroasă, atât a tinerilor interpreți cât mai ales a compozitorilor și textierilor de muzică ușoară pentru copii și tineret.

În rândul acestora s-a numărat și echipa de creație din Valea Jiului formată din compozitorul Bela Andrași și textierul Camelia Florescu. Aceștia au participat în concurs, la secțiunea creație, cu melodia ”7 note muzicale”, melodie a cărei interpretare i-a fost încredințată tinerei soliste Anemona Lazăr din București. Piesa ”7 note muzicale” s-a bucurat nu doar de aprecieri din partea publicului, ci și de aprecierile juriului, astfel încât autorii acesteia, compozitorul Bela Andrași și textierul Camelia Florescu au fost distinși cu Premiul II la Secțiunea Creație din cadrul prestigiosului eveniument artistic de la Piatra Neamț. În plus, trebuie să remarcăm faptul că interpreta acestei piese, Anemona Lazăr a obținut Trofeul festivalului ”Volare” pentru interpretare, la categoria de vârstă 13 ani.

De asemenea, merită consemnat faptul că pentru energica echipă de creație artistică formată din Bela Andrași și Camelia Florescu, acesta nu este primul premiu obținut la Festivalul internațional ”Volare” de la Piatra Neamț, unde au mai fost prezenți pe podium și chiar laureați și la edițiile precedente.

Felicitări trio-ului de succes Bela Andrași-Camelia Florescu-Anemona Lazăr !