Curs gratuit de Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva

La Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” a început luni, 29 august 2022, Astăzi cursul de ”Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene” pentru a doua serie de cursanți din acest an. Cu o durată de 40 de ore, acesta este un curs de perfecționare care se adresează absolvenților de studii superioare. Cursul este autorizat de către Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională, iar absolvenții, în urma unui examen, vor primi certificate de absolvire.

Managerul instituției, Ioan SEbastian Bara spune că prin acest demers Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, pune bazele conturării unui nucleu de specialiști în județul Hunedoara care să facă posibilă inițierea, finanțarea și derularea proiectelor necesare atingerii obiectivelor strategice regionale pentru dezvoltare 2021-2027, regiunea vest.

”Orizontul 2030 al acestei strategii care include și județul nostru este de a deveni un model de dezvoltare sustenabilă, bazat nu doar pe creșterea economică, ci și pe plasarea culturii și creativității în centrul politicilor de dezvoltare. Până la această dată, biblioteca noastră a livrat opt serii de curs, 125 de cursanți beneficiind de instruire în cadrul acestui curs. Dintre aceștia, în urma colaborării cu alte biblioteci din țară, 14 sunt din județul Constanța și opt din județul Ialomița”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene din Deva.