Formația ”UnderSol” iese la suprafață ! Concertul de debut are loc în emblematicul spațiu artistic de la ”Barock” Petroșani

Construcțiile valoroase cer pregătiri minuțioase chiar și atunci când vine vorba despre muzică. Este și ceea ce demonstrează artiștii formației ”UnderSol” din Petroșani, un proiect muzical care deși s-a născut cu mai bine de un an în urmă, undeva, într-un subsol din Petroșani, a avut nevoie de tot acest timp pentru a-și pregăti concertul de debut. ”Suntem rezultatul unei fuziuni și viziuni a muzicii pe acorduri aparte și victime ale aceleiași pasiuni. Numele nostru, UNDERSOL, este un joc de cuvinte și provine, de fapt, din locul unde ne-am reunit, am creat și complotat întreg proiectul muzical: în subsol sau sala de repetiții, acolo unde am șlefuit tot ce avem de dăruit”, spun membrii trupei, în comunicatul care anunță primul lor concert.

Acesta va avea loc sâmbătă, 17 septembrie 2022, de la ora 20,00 într-un loc emblematic pentru cultura muzicală și interacțiunea socială din Valea Jiului, terasa ”Barock”, cel mai vechi pub din Valea Jiului, locul în care muzica de cea mai bună calitate a fost, întotdeauna, un punct de maximă atracție al locului.

Pentru acest moment, totul a fost pregătit în cel mai mic detaliu. Vreme un an, membrii echipei ”UnderSol” și-au creat mai întâi un repertoriu de compoziții proprii și au cântat piesele doar în cadru restrâns, pentru familie și prieteni, de la care au cules și primele impresii despre acestea. Apoi, pe 14 iulie 2021, și-au făcut debutul în mediul on-line, testând pe You Tube reacția publicului la prima lor compoziție muzicală, intitulată: ”Pe covor”.

În drumul lor spre succes, aceștia s-au bucurat de susținerea unor oameni care i-au ghidat și încurajat: Wanda Peterman, Andrei Popa, Eugen Muntean, Marius Niculescu, Andrei Semzaconi, cărora li sau alăturat membrii familiilor și toți prietenii care cred în acest proiect.

Acum, cei 5 artiști sunt pregătiți pentru întâlnirea cu publicul la primul lor concert live. ”17 septembrie este momentul ales de noi, UNDERSOL, pentru susținerea concertului care marchează lansarea oficială a trupei. 17 septembrie vrem să fie ziua în care ne ancorăm visul, ziua în care notele prind formă, culoare și rost în fața voastră. Evenimentul din data de 17 septembrie își propune să vă poarte prin ritmuri combinate de jazz, reggae, rock și alte influențe și totodată să prezinte, în premieră, pe scenă, o primă selecție de compoziții proprii, dar și de șlagăre care se “asortează” cu stilul și inima trupei”, se mai arată în anunțul evenimentului.

Evenimentul și atmosfera vor fi întreținute de energia pianistului Aurelian Epuraș, chitaristului Radu Ștefan, basistei Daria Ștefana, toboșarului Ișu Farago, acompaniați de vocea solistei Ruxandra Semzaconi, cei care împreună formează echipa UNDERSOL, o formație muzicală despre care vom auzi multe lucruri bune și frumoase, de acum înainte, în cultural muzicală din România.

Cine sunt artiștii aceștia, capabili să ridice pasiunea pentru muzică la rangul de mare artă ? Povestea lor începe cu Istvan Farago, a cărui pasiune pentru percuție l-a determinat să învețe autodidact să cânte la tobe, urmând ulterior să studieze, să exerseze și să își perfecționeze intens tehnica, într-un loc de suflet, undeva, într-un ”beci” din Petroșani, unde a adunat prieteni cu aceeași mare pasiune: muzica. Împătimit al adrenalinei și mare iubitor al sportului și al muntelui, atunci când nu este la repetiții, Istvan Farago este mai mult ca sigur, într-o zonă fără semnal explorând munți pe splitboard alături de frații din Powbrothers.

Daria Pogan și-a dorit dintotdeauna să cânte și să fie membru într-o formație. Iubește muzica de calitate și are convingerea că atunci când îți dorești ceva cu adevărat, se întâmplă. Astfel, încă din adolescență și-a petrecut timpul în săli de repetiție, alături de diverse trupe, loc unde s-a încumetat să învețe să cânte la chitară și bas. În cele din urmă, basul a fost cel de care s-a îndrăgostit iremediabil și cel care a trecut pe primul loc în preferințele ei. Îi place, de asemenea, să compună piese muzicale pe care, atunci când le asculți, te fac să simți că plutești pe un nor pufos. Spune că prezența ei în trupa UnderSol denotă faptul că Universul nu doarme și legea atracției funcționează. Muzica pentru ea este un mod de relaxare, exprimare și eliberare.

Radu Ștefan este un chitarist deosebit de creativ cu un foarte bun simț al ritmului, apreciat de toți oamenii care au avut ocazia să îl asculte. A făcut parte din mai multe proiecte muzicale, ceea ce i-a confirmat că trebuie să urmeze acest drum, mai ales că parte din talentul său este și un bagaj muzical moștenit din familie, tatăl său, Valentin Ioniță fiind chitarist în trupa Acustic și colaborator cu multe nume sonore din lumea muzicii. Îi place să compună și își găsește mereu inspirația în natură. Talentul său a fost susținut încă din copilărie când a studiat ani buni vioara, ulterior îndreptându-și toată atenția spre chitară.

Aurelian Epuraș, inițiatorul proiectului muzical UnderSol este înainte de toate profesor și un maestru în arta pianului, cu o vastă experiență și studii în domeniu, un vizionar și un optimist. Este omul care tace, face, creează, cântă, aduce frumosul, armonia și oamenii împreună și cel care a făcut ca acest proiect să se întâmple. Nu obosește niciodată să caute fericirea în lucruri simple pentru că de cele mai multe acolo o găsește. Pasiunea cu care cântă reunește și amuțește oamenii care au ocazia să îl asculte. Proiectele numeroase în care a fost și este implicat (din țară și nu numai) au făcut ca, pe lângă calitățile muzicale incontestabile, Aurelian să dovedească tuturor că este, de asemenea, un bun organizator, un perfecționist și un om creativ.

Ruxandra Semzaconi, vocea trupei UnderSol, a început să cânte de mică, dar și să studieze muzica, urmând lecții de canto și pian. După o perioadă de căutări în București s-a reîntors în orașul natal Petroșani, apreciind că muzica o poți asculta și cânta oriunde, însă muntele și familia nu ți le duce nimeni într-un oraș aglomerat.

Lor li s-au alăturat, mai apoi, ”oamenii din umbră”, Marius Niculescu, Andrei Popa, Eugen Muntean, fiecare cu o contribuție nevăzută, dar esențială în constituirea ”UnderSol”, proiectul muzical care-și propune să fie încă un ”ambasador” valoros al Văii Jiului, în drumul lor ireversibil spre succes pe scena artistică din România.

Vă invităm să-i cunoașteți, să-i ascultați și să-i aplaudați la primul lor concert live, sâmbătă, 17 septembrie 2022, de la ora 20,00 la terasa Barock din centrul municipiului Petroșani. Atenție, locurile sunt limitate, motiv pentru care rezervarea din timp este o soluție care vă poate garanta prezența la eveniment. Rezervările pot fi făcute fie direct la terasa Barock, fie la telefon: 0745-923.828. Iar costul de 30 de lei al biletului nu este decât un mic preț de încurajare al acestei echipe de artiști, pentru care muzica este o pasiune neprețuită.

Mult succes, UNDERSOL !