Maratonul premierelor la Teatrul ”I.D. Sîrbu” continuă cu două noi spectacole-eveniment

Echipa Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” continuă seria premierelor din noua stagiune, cu alte două spectacole-eveniment, care vor avea loc la finalul acestei săptămâni. Este vorba despre piesele de teatru „Dansul morții” de Strindberg și dramatizarea musicalului „Frozen”, un spectacol destinat cu prioritate celor mici.

Spectacolul „Dansul morții” de August Strindberg, în regia lui Ovidiu Radu, va avea premiera în data de 30 septembrie, de la ora 18, în sala Artelier a Teatrului din Petroșani. Este o piesă scrisă de Strindberg în anul 1900, dar cu un subiect foarte valabil și azi: Edgar și Alice urmează să aniverseze 25 de ani de căsătorie, dar mariajul lor este de mult ruinat. Nu doar că se urăsc feroce, dar au reușit să-și dezbine și copiii, care țin ba cu unul, ba cu altul. Edgar e căpitan de artilerie în rezervă, un bărbat tiranic, iar Alice fostă actriță – cuplul ilustrativ pentru temele de familie abordate de Strindberg, care a scris mult despre emanciparea femeilor. Adulterul și un complot criminal sunt consecințele acestei situații.

„Cât de importantă este prezența celuilalt aflăm doar în momentul când aceasta devine o absență și, în final, o amintire. Dar să nu uităm că prezența cuiva poate să se transforme, la fel de bine, într-o corvoadă și, mai apoi, într-un joc sadic și pervers care poate avea doar un singur câștigător”, spune regizorul Ovidiu Radu despre acest nou spectacol montat pe scena teatrului din valea Jiului, după piesa „Neînțelegerea”, care a fost prezentatată în stagiunea anului 2019.

În spectacolul „Dansul morții” îi puteți vedea în distribuție pe actorii: Dorin Ceagoreanu, Oana Crișan și Daniel Cergă.

***

Noua stagiune de la Teatrul ”I.D. Sîrbu” aduce și o premieră artistică dedicată celor mici, care vor putea viziona spectacolul „Frozen” în regia lui Dan Mirea.

„Acest spectacol s-a născut din dorința copiilor de a vedea și o variantă scenică, teatrală, a filmului Disney. Am încercat să folosesc o cheie originală, fără să denaturez povestea, deși am modificat puțin finalul. Spectacolul se bazează pe conflictul dintre bine și rău, așa cum se întâmplă în toate basmele. Montarea de la Petroșani are și o surpriză: copiii vor avea și stimuli senzoriali. Este un spectacol 4D, aș putea spune”, spune regizorul Dan Mirea.

Montarea regizorului Dan Mirea este varianta scenică a celebrului musical hollywoodian realizat după basmul „Crăiasa zăpezilor” de Andersen. Povestea celor două prințese-surori și a încercărilor pe care trebuie să le înfrunte este abordată în acest spectacol în cheie feerică.

În distribuția spectacolului ”Frozen – Regatul de gheață” îi veți vedea pe actorii: Patricia Buraga, Andrada Dobre, Robert Vladu, Bianca Holobuț, Andrei Șchiopu, Mihai Sima, Ion Popescu și Cliuța Șușu.

”Frozen” va avea premiera pe data de 1 octombrie, de la ora 18, la Deva, unde va fi prezentat în cadrul evenimentului ”Noaptea Bibliotecilor”, în curtea Palatului Administrativ al Consiliului județean Hunedoara, urmând ca, o zi mai târziu, pe 2 octombrie, de la ora 12, acesta să fie prezentat îăn premieră și la Petroșani, în sala mare a Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu”.

Biletele pentru cele două noi premiere ale Teatrului din Petroșani au fost puse în vânzare.

Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani este o instituție publică de cultură finanțată de Consiliul Județean Hunedoara.