Prețul lemnului de foc, plafonat de Guvern: Un metu cub se va putea vinde cu cel mult 500 de lei. Cost fix pentru pelete şi brichete

Ordonanța care plafonează prețul lemnelor de foc pentru populaţie a ajuns în dezbatere publică. Executivul vrea să ofere un ajutor în această iarnă care se anunţă grea atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru alţi consumatori finali. 500 de lei este prețul plafonat pentru lemnele folosite la încălzire, dar s-a stabilit un cost fix pentru pelete şi brichete.

Datele apar într-un proiect care a fost pus în transparență decizională, un metru cub de lemn sau de resturi din lemn se va putea vinde cu cel mult 500 de lei, iar această regulă se va putea aplica până la finalul lunii martie 2023.

Există reguli noi și pentru brichetele din lemn, acestea se vor putea vinde cu maximum 1.500 de lei tona, iar peletele din lemn se vor putea vinde cu maximum 2.000 de lei tona.

Cine beneficiază de această plafonare: școlile publice și private, furnizorii de servicii sociale, unitățile de interes local, cele de cult, administrativ-teritoriale și unitățile din subordinea acestora.

În Coaliție, liderii politici au discutat inclusiv despre varianta în care familiile care au venituri lunare mai mici de 4.000 de lei să beneficieze de această plafonare.

Sursa: stiripesurse.ro