”Locuri de lângă noi” – Festival concurs de fotografie la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani

O nouă ediție a festivalului-concurs de fotografie ”Locuri de lângă noi”, organizat de Casa de Cultură a Studenților din Petroșani își propune să observe realitatea post-pandemică și modul în care arta supraviețuiește oricăror vitregii.

Tema propusă pentru ediția din acest an este ”Resurecție” iar, potrivit lect.univ.dr. Lavinia Hulea, directorul CCS Petroșani, aceasta vizează călătoria autocunoașterii din momentul în care oamenii întrezăresc lumina de la capătul tunelului, lumina normalității.

Fotografii sunt invitați să exploreze spațiul personal și relația dintre acesta și spațiul exterior, Resurecția” („trezirea”) după pendemie. Propuneril fotografice ale participanților vor fi premiate și se vor materializa în organizarea unei expoziți sub genericul „Resurecție”, care va fi deschisă pentru public cu începere din data de 12 decembrie 2022, în spațiul galeriei Casei de Cultură a Stuednților din Petroșani.

Fotografiile participanților vor fi analizate din perspectiva menționată mai sus de juriul format din: Petrișor Crăciunoiu – freelancer, Marea Britanie, Mădălin Mărienuț – Lector univer. Dr. la Facultatea de Arte și Design din Timișoara și Ovidiu Manoilescu – artist fotograf, Deva.

Imaginile trebuie să se încradreze în coordonatele generale impuse de tema ediției din acest an – „Resurecție” – și vor fi trimise în format digital până la data de 28 noiembrie 2022, pe adresa: ccs.petrosani@mts.ro

Apelul este adresat tinerilor (studenți, elevi) cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani; fiecare participant poate trimite un număr maxim de două imagini, în format JPEG, la o rezoluție de 300 dpi și maximum 9 mb. Sunt acceptate lucrări din orice domeniu al fotografoei (portret, perisaj, street, conceptual, experiment).

Imaginile trebuie să conțină în descriere: numele, prenumele, calitatea (student, elev) participantului, titlul fotografiei (exemplu: Popescu_Ana_studentă_Meditație-1jpeg).

Lucările selectate vor constitui obiectul expoziției finale; în urma jurizării, câștigătorii vor obține diplome și premii ce constau în accesorii și materiale fotografice (premiul I, II, III și mențiune).