Acțiuni intense ale drumarilor pentru deszăpezirea drumurilor județene

Biroul de presă al Consiliului județean Hunedoara informează că, în cursul zilei de duminică, 5 februarie 2023, se acționează cu utilaje de deszăpezire pe drumurile județene afectate de căderile masive de zăpadă din ultimele 48 de ore, cu prioritate în zonele aflate în dificultate.

Drumarii arată că utilajele operatorilor care asigură deszăpezirea pe drumurile județene, au acționat și acționează pentru asigurarea unui trafic rutier sigur, acestea fiind prezente pe toate sectoarele de drumuri județene, în funcție de nivelul de intervenție stabilit prin acte normative.

Se acționează cu prioritate în zonele grav afectate, acolo unde viscolul pune în pericol comunitățile locale blocând căile de acces. Reprezentanții CJH precizează că utilejele de deszăpezire nu pot acționa concomitent pe toate drumurile județene de aceea, fac un apel la înțelegere din partea populației. Dispeceratul Drumuri județene informează că prirotate în acțiunea de deszăpezire au zonele grav afectate de ninsorile din ultimele zile, acolo unde accesul autospecialelor de intervenție sau a autovehiculelor de aprovizionare este pus în pericol.

Consiliul Județean Hunedoara coordonează și monitorizează 24 de ore din 24 activitățile de deszăpezire pe drumurile județene.

Toate problemele apărute în trafic pe DRUMURILE JUDEȚENE pot fi semnalate la Dispeceratul de iarnă, telefon 0737-553.971. Începând cu data de 02.02.2023, este asigurată permanența la sediul Consiliului Județean Hunedoara, la Dispeceratul permanent pentru monitorizarea și coordonarea Programului de intervenție în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii și poleiului pe drumurile aflate în administrarea CJ Hunedoara. Dispecerii vor asigura serviciul 24 de ore din 24, conform programării pe luna februarie.

Având în vedere evoluția meteo, drumarii le recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum cu mașina neechipată de iarnă. Pentru prevenirea blocajelor în trafic este nevoie de cauciucuri potrivite sezonului rece și lanțuri.