Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” deschide o nouă ediție a campaniei caritabile ”O jucărie pentru fiecare”

În fiecare an, în perioada premergătoare Zilei Internaționale a Copilului, 1 iunie, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva se mobilizează în acțiunea intitulată ”O jucărie pentru fiecare, o acțiune caritabilă inițiată în urmă cu câțiva ani cu scopul declarat de a aduce un strop de bucurie copiilor vitregiți de soartă din județul Hunedoara, în preajma Zilei Internaționale a Copiilor.

”Cu acest prilej, pornim o amplă campanie de sensibilizare și atragere a membrilor comunității, a locuitorilor din județul Hunedoara, pentru a le dărui jucării copiilor din centrele de plasament ale județului. Prin jucăriile pe care, cu mult drag, le colectăm și le ducem acestor copii, dorim să le oferim și un strop de bucurie, să-i facem să uite, măcar de ziua lor, că nu au părinți sau au fost rupți de familie. Și în acest an, facem o campanie puternic mediatizată și, în scurtă vreme, sperăm ca Biblioteca Județeană să devină neîncăpătoare, hunedorenii, de toate vârstele, să vină să aducă o jucărie pentru fiecare copil instituționalizat. Proiectul nostru are drept țintă copiii din centrele de plasament din județul Hunedoara, centre către care ne vom îndrepta și în acest an”, a declarat Ioan Sebastian Bara, directorul Bibliotecii județene.

Astfel, în perioada 1 martie – 26 mai 2023, cei care doresc vor putea aduce jucării la Biblioteca Județeană, aceștia fiind așteptați la Secția de Artă și Carte Franceză a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sediul în municipiul Deva, str. 1 Decembrie 1918, nr. 26, unde se va afla un centru de colectare a jucăriilor, în perioada 1 martie – 26 mai 2023, de luni până vineri între orele 1000 și 1800.

Managerul Bibliotecii județene, Ioan Sebastian Bara apreciază că deși acest act caritabil este un gest aparent mărunt, semnficiația acestuia este însă una foarte mare, iar cei care vor veni cu jucării vor fi, într-un fel, înlocuitorii părinților pe care acești copii nu-i au sau de care sunt despărțiți.