Orăștia reia relațiile de înfrățire cu francezii din Fenouillet

O delegație a orașului francez Fenouillet a fost prezentă săptămâna trecută în municipiul Orăștie, unde au avut loc mai multe întrevederi cu administrația locală și reprezentanți ai comunității din localitatea hunedoreană, în vederea reluării relațiior de înfrățire între cele două localități europene.

Din delegația franceză au făcut parte: primarul localității Fenouillet, Thierry Duhamel, șeful de Cabinet al acestuia, Mathieu Lucchini, consilierul pentru Tineret și Cultură al administrației locale din localitatea franceză, Corinne Giscard și consilierul pentru Înfrățiri și Acțiuni de Solidaritate și Caritate, Jean Louis Gouaze.

Delegația franceză a fost primită de primarul municipiului Orăștie, Ovidiu Bălan. Acesta a declarat că obiectivele principale ale vizitei au fost reactivarea înfrățirii între Orăștie și Fenouillet prin semnarea unui acord de parteneriat pe o durata de 10 ani. ”Am avut bucuria să semnăm actul de reînnoire a înfrățirii cu Fenouillet, astăzi, după o perioadă de întrerupere a relației de înfrățire. Prin acest parteneriat ne propunem să realizam proiecte și acțiuni concrete, în diferite domenii, destinate cetățenilor celor două comunități, în mod special tinerilor”, a spus primarul Ovidiu Bălan.

Agenda vizitei a cuprins ședințe de lucru cu cadrele didactice din cadrul tuturor școlilor din Orăștie și cu reprezentanți ai Palatului Copiilor, o întâlnire cu consilierii locali, o întâlnire de lucru cu specialiștii de la Centrul de autism din cadrul Direcției de asistență publică socială, o vizită la Casele familiale din Orăștie -urmare a colaborării cu Asociația Parents d’Orăștie, care pe parcursul acestor ani a sponsorizat cu bunuri materiale și financiare, acest fapt constituind un beneficiu direct pentru copiii care trăiesc acolo.

Reprezentanții celor două comunități sunt optimiști acum nu doar în privința reluării relațiilor de înfrățire, ci și în ceea ce privește impulsionarea acestora în rândul membrilor comunităților locale din România și Franța.