Valea Jiului, temă de studiu pentru cercetători și doctoranzi din Europa

Centrul de Învățare C.R.E.S.C. de la Universitatea din Petroșani a găzduit în data de 3 mai 2023 o interesantă activitate, care a avut-o în centrul atenției pe drd. Hannah Bartels, antropolog și cercetător la Universitatea din Hamburg (Germania)

Bun vorbitor de limba română, cercetătoarea germană a împărtășit tinerilor din Valea Jiului o parte a rezultatelor cercetării sale etnografice realizate în Valea Jiului în perioada 2020-2022 în cadrul unui workshop realizat în cadrul activităților din proiectul „Valea Jiului vibrantă” derulat în această perioadă în regiune.

Workshopul intitulat „Complexitatea temporală a Văii Jiului sau cum să ne creăm viitorul” a constat într-un atelier de dialog cu studenții Universității din Petroșani, realizat în baza unui capitol din teza de doctorat a autoarei, o teză care-și proopune, printre altele, să analizeze modul în care tinerii de 17-19 ani din Valea Jiului își planifică viitorul.

Evenimentul s-a bucurat de atenție din partea studenților de la Universitatea din Petroșani, dar și de sprijin din partea societății civile din Valea Jiului.