Strada Maleia din Petroșani a intrat în reparații capitale

La Petroșani au demarat în aceste zile lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor Maleia și general Vasile Milea. Acestea fac parte dintr-un obviectivu obiectiv investițional finanțat prin Programul Național ”Anghel Saligny”.

Drumarii și-au făcut deja apariția pe acest șantier de infrastructură, iar pentru următoarele câteva luni sunt anunțate și o serie de restricții de circulație pe aceste străzi. Modernizarea străzii Maleia, care asigură legătura dintre zona centrală a municipiului Petroșani și stațiunea turistică Parâng, fiind și parte a DN 7A Petroșani-Voineasa, drum care face legătura Văii Jiului cu șoseaua Transalpina, era așteptată de localnici și turiști, deopotrivă, de foarte mulți ani. Astfel că, în ciuda dificultăților care vor apărea în trafic pe acest tronson de drum, oamenii se declară mulțumiți de faptul că strada Maleia a intrat, în sfârșit, în reparații, acestea fiind mai mult decât necesare.

Valoarea totală a investiției este de 10.022.478,62 lei, din care alocarea financiară pe Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” este de 9.794.690,19 lei.

Potrivit reprezentanților administrației locale de la Petroșani, prin modernizarea celor două străzi cuprinse în acest proiect, va crește siguranța circulației autoturismelor și confortul participanților la trafic, însă realizarea acestui obiectiv investițional vizează și reducerea cantității de praf, a zgomotului și a vibrațiilor.