„Memoria ca datorie” – concurs de eseuri istorice pentru liceeni

O nouă ediție a concursului de eseuri intitulat „Memoria ca datorie”, derulat la inițiativa Filialei județene Hunedoara a Asociației Naționale ”Cultul Eroilor – Regina Maria”, își propune să vină în întâmpinarea liceenilor pasionați de istorie din trei județe ale țării.

Ediția a III-a a concursului, care se va derula pe perioada lunii mai 2023, are ca temă personalitatea lui „Alexandru Ioan Cuza – Domnul Unirii, Domnul Reformelor”, având în vedere faptul că anul 2023 este declarat în România drept ”Anul național Alexandru Ioan Cuza”.

Concursul se adresează elevilor din învățământul liceal, din județele Hunedoara, Alba și Gorj, împărțiți în următoarele categorii: elevi din clasele IX, X și elevi din clasele XI-XII. Lucrările vor fi expediate la adresa de e-mail memoria.datorie@gmail.com, până la data 20.05.2023. Eseurile trebuie să fie redactate cu diacritice, format word, A4, corp literă 12, font Arial. Minim 2-3 pagini. Nu există limită maximă de pagini.

Premiile oferite de organziatori pentru câștigătorii acestui concurs sunt: pentru locul 1 – 500 lei, pentru locul 2 – 300 lei, pentru locul 3 – 200 lei. De asemenea, se vor acorda și două mențiuni în valoare de 100 lei fiecare.

Concursul „Memoria ca datorie” este organizat de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Hunedoara, în parteneriat Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Gorj, Asociația Comitetului de Inițiativă Valea Jiului, Comexim R SRL, Trilogy Restaurant-Pizzerie.