Ediția a V-a Memorialului ”Mircea Sîrbu” la fotbal, acțiune de succes în amintirea fostului om de sport

Peste o sută de tineri fotbaliști sub 9 ani, de la nouă cluburi din județul Hunedoara au participat sâmbătă, 17 iunie, la a cincea ediție a Memorialului „Mircea Sîrbu”. Competiția dedicată cinstirii memoriei profesorului Mircea Sîrbu, cel mai longeviv președinte de Asociație Județeană de Fotbal din România, a fost organizată de CSM Deva, AJF Hunedoara și Direcția Județeană de Sport Hunedoara.

Regretatul profesor Mircea Sîrbu a fost cel mai longeviv președinte de AJF din țară. Munca apreciatului om de fotbal este continuată de către unul dintre fiii săi, prof. dr. Marius Sîrbu, coordonatorul Centrului de Copii și Juniori din cadrul CSM Deva. Rezultatele acestei munci se văd, CSM Deva având, doar în acest sezon, trei grupe care, după ce au câștigat întrecerile județene, au evoluat, cu bune rezultate, la un nivel înalt pe plan național! „O nouă ediție în memoria celui care mi-a fost tată și mentor… Îi voi duce mai departe numele prin tot ceea ce voi face pentru fotbal. Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături”, a declarat Marius Sîrbu.

La finalul competiției, participanții au fost premiați de primarul municipiului Deva, Nicolae Florin Oancea, de președintele AJF, Cristian Petrean, de directorul DJS Marius Simina, și de președintele CSM Deva, Nelu Ardelean.

„Am văzut, la Memorialul Mircea Sîrbu, mulți copii talentați și, cu siguranță, parte dintre aceștia îi vom revedea, nu peste mult timp, la echipa de seniori de la CSM Deva. Felicitări organizatorilor pentru această inițiativă și mult succes sportivilor și antrenorilor în viitor”, a declarat Nicolae Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Microbiștii din reședința de județ, dar nu numai, sunt așteptați să susțină una dintre echipele de juniori de la CSM Deva zile următoare. Mai exact joi, 22 iunie, de la ora 17:00, pe terenul sintetic de la stadionul Cetate, grupa U19 de la CSM Deva va juca returul semifinalei naționale la această categorie de vârstă, în compania celor de la Speed Academy Pitești. În meciul tur, de la Pitești, CSM Deva a terminat la egalitate, scor 1-1.