Liceul Tehnologic Lupeni își prezintă oferta educațională pentru anul școlar 2023/2024 și avantajele acesteia pentru elevi

Cu o istorie de mai bine de un secol în activitatea educațională din regiunea Văii Jiului, Liceul Tehnologic Lupeni se menține în topul unităților de învățământ tehnic și profesional, adaptându-se în același timp noilor provocări în materie de educație.

Toate aceste oportunități se regăsesc și în oferta educațională pe care Liceul Tehnologic Lupeni o propune în primul rând absolvenților învățământului gimnazial, dar și celor care au absolvit deja ciclul obligatoriu de12 clase și doresc să se specializeze în anumite profesii, urmând cursurile Școlii
postliceale care funcționează în cadrul liceului. Tot aici, și pentru anul școlar 2023-2024 pentru cei care nu au avut șansa de a-și definitiva studiile liceale de-a lungul timpului, există perspectiva de a face acest lucru acum, urmând cursurile din cadrul claselor speciale din ciclul educațional ”A doua
șansă” precum și cursurile de Liceu seral.

Având un profil tehnologic prin definiție, Liceul Tehnologic Lupeni pune la dispoziția absolvenților de clasa a VIII-a o gamă diversificată de specializări pentru Școala profesională, unde cei care aleg aceste clase pot beneficia, nu doar de o pregătire teoretică și practică temeinică în domenii de interes maxim pe piața muncii precum electrician exploatare joasă tensiune, ospătar (chelner) în unități de alimentație, mecanic auto (inclusiv cu școală de șoferi autorizată), constructor-montator de structuri metalice, ci vor beneficia de oportunitatea activităților practice direct la agenții economici cu care sunt încheiate contracte de parteneriat în acest sens, aceștia fiind firme recunoscute și apreciate din sectorul economic local.

Pentru cei care doresc să urmeze clasele de liceu-zi, Liceul Tehnologic Lupeni pune la dispoziție admiterea în clasa a IX-a, cursuri de zi, la două profiluri. Unul tehnic, pentru calificarea ca tehnician operator tehnică de calcul și unul se servicii, pentru calificarea ca tehnician în turism.

În ceea ce privește cursurile serale de liceu, sunt puse la dispoziția celor interesați 2 clase (a IX-a) cu specializările tehnician mecatronist, respectiv tehnician în turism, dar și alte 4 clase (a XI-a) cu specializări în profesiile de tehnician transporturi, tehnician electromecanic, tehnician în telecomunicații și tehnician în industria textilă.

Similar, în cadrul claselor de învățământ postliceal, Liceul Tehnologic Lupeni oferă oportunitatea pregătirii superioare în calificările de tehnician aparate electromedicale, tehnician nutriționist, asistent manager.

Potrivit directorului unității de învățământ, prof. Aurelia Bucur Rovența, elevii care aleg să-și continue studiile la Liceul Tehnologic Lupeni au, pe o parte, ocazia de studia în cadrul unui liceu tehnologic cu o tradiție de peste 100 de ani, situat într-un campus școlar de excepție și beneficiind de dotări de ultimă generație, de un colectiv de cadre didactice calificat și de parteneriate active cu agenți economici, iar pe de altă parte, beneficiază de oportunitatea ca, imediat după absolvirea cursurilor, să-și poată găsi un loc pe piața muncii, datorită specializărilor pe care le-au urmat, care sunt la mare căutare pe piața muncii, atât în plan local, dar și în țară cât și peste hotare.

”Îi așteptăm la noi pe toți cei pentru care oferta noastră educațională este una care răspunde aspirațiilor lor, dorinței de a se pregăti pentru profesie și pentru viață precum și pe cei care-și doresc să se perfecționeze în profesie ori să-și definitiveze studiile liceale. Îi asigurăm că vor găsi la Liceul Tehnologic Lupeni un loc și o echipă pregătită să le acorde asistența educațională necesară pentru a deveni specialiști competitivi pe piața muncii”, a declarat prof. Aurelia Bucur Rovența, directorul Liceului Tehnologic Lupeni.

Detalii complete despre oferta educațională și modalitățile de înscriere și admitere puteți obține la secretariatul Liceului Tehnologic Lupeni din strada Tineretului nr. 43, la telefon: 0254-560.779 sau pe pagina de web: www.ltehlhd.ro