Casa de Pensii de la Petroșani își mută sediul în Aeroport

În scurt timp, Casa Locală de Pensii de la Petroșani urmează să își mute activitatea, de la Casa de cultură a Sindicatelor din Petroșani într-un alt sediu.

În acest scop, Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani au semnat un memorandum cu Casa Județene de Pensii Hunedoara pentru amenajarea unui sediu corespunzător, în care să funcționeze acest birou. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a anunțat, în aceste zile, că locația aleasă va fi la parterul fostei Școli Generale nr. 5 din Petroșani, situată în cartierul Aeroport – zona Parângul, în vecinătatea bazinului didactic pentru înot.

Pentru amenajarea corespunzătoare a clădirii, care nu mai funcționează de câțiva ani ca unitate de învățământ și care a început să se degradeze, Primăria municipiului Petroșani va asigura fondurile necesare, astfel încât să existe spații suficiente și condiții propice pentru buna desfășurare a activității cu publicul, iar Casa Județeană de Pensii va închiria spațiul de la administrația publică locală din Petroșani.

”Pensionarii din Valea Jiului merită să beneficieze de condiții decente atunci când au o problemă de rezolvat la Biroul din Petroșani al Casei Județene de Pensii din Hunedoara. Actualul sediu, care funcționează la parterul Casei de Cultură ”Ion Dulămiță” din Petroșani, este impropriu, inclusiv din cauza configurației acestuia”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În Valea Jiului sunt aproximativ 25.000 de pensionari,  motiv pentru care Casa Județeane de Pensii Hunedoara a decis să deschidă un birou de lucru teritorial în această regiune a județului.