”Bărbierul din Sevilla” a cules aplauzele publicului, la spectacolul de la Brad

Așa cum anticipam, spectacolul de operă ”Bărbierul din Sevilla” al lui Gioachino Rossini, desfășurat joi seara, în Piața Aurului din centrul municipiului Brad, a atras sute de spectatori dornici să asiste la o seară de operă memorabilă.

Evenimentul a constituit, de altfel o premieră, atât pentru brădeni, care au putut viziona pentru prima oară un spectacol de operă în aer liber, dar și pentru organizatorii Festivalului ”Opera Nights” care au dus, tot pentru prima oară în cele 9 ediții de până acum ale acestui eveniment, un spectacol de operă în municipiul Brad.

Între spectatorii încântați de spectacolul pus în scenă de Teatrul Naționalș de Operă și Balet din Constanța, sub conducerea directorului artistic al festivalului, Daniela Vlădescu, s-a aflat și președintele CJH, Laurențiu Nistor. Este pentru prima dată când la Brad se organizează un eveniment de asemenea anvergură, iar Consiliul Județean Hunedoara împreună cu instituțiile de cultură din subordine și cu primăria municipiului Brad s-au străduit ca totul să fie impecabil. Felicit artiștii care au urcat pe scenă, precum și orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, dirijată de maestrul Tiberiu Soare, pentru întreaga prestație. În această seară, vă invităm la Petrila, la cel de-al treilea spectacol din cadrul festivalului”, a declarat Laurențiu Nistor.

Spectatorii s-au putut bucura nu doar de vizionarea unei din tre cele mai mari opere din istoria muzici clasice univfersale, ci și de reîntâlnirea cu o brădeancă de onoare, soprana Cristina Maria Oltean, în prezent solistă a a Operei Naționale Române din București, care a intepretat magistral rolul Rosinei din spectacolul ”Bărbierul din Sevilla”.

Festivalul ”Opera Nighits” continuă în această seară la Petrila, cu un alt spectacol de gală care marchează o premieră națională: prezentarea operei ”Carmina Burana” de Carl Orff într-un decor realizat într-o arhitectură post-industrială la o fostă mină de cărbune.

De asemenea, hunedorenii vor mai putea participa, în acest week-end la alte două spectacole de operă fermecătoare, la Castelul Corvinilor (sâmbătă) și în curtea CJH din Deva (duminică).