Caravana Culturii ”Rusidava” revine în Valea Jiului, la Lupeni

Caravana Culturii ”RUSIDAVA”, eveniment aflat la ediția a-Vll-a, pornește într-un nou turneu național, care va ajunge și în Valea Jiului, în perioada 13-21 august 2023.

Caravana este formată dintr-un grup de scriitori, critici literari, poeți, jurnaliști, sociologi, interpreți muzică populară, ușoară, folk, romanță, instrumentiști caval, fluier, cimpoi, chitară, etc. Aceasta merge în fiecare an, într-un turneu prin țară, având ca scop înfrățirea și colaborarea pe zona culturală între diverse regiuni ale României. În cadrul evenimentului au loc lansări de cărți, serate literare, întâlniri cu presa locală, întâlniri cu cenaclurile literare din țară, interviuri și emisiuni radio-tv, spectacole de muzică și poezie. În Valea Jiului evenimentul se derulează sub egida Clubului de presă, sub coordonarea jurnalistei Angella Dumitrașcu, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni.

”Grupul CARAVANA CULTURII RUSIDAVA extins la nivel național, are menirea de a promova cultura pe toate palierele posibile, de a găsi noi parteneri de schimburi culturale și nu în ultimul rând, de a descoperi și promovarea tinerilor la început de drum, spre afirmare, să simplifice legătura, colaborarea și exprimarea liberă a talentului, creației artistice într-un cadru organizat, de bun augur și de promovare pe criterii meritorii”, spune Angella Dumitrașcu.

Ca promotori ai culturii naționale, ai credinței și identității strămoșești membrii caravanei vor ajunge în mai multe localități din Oltenia, Banat, Ardeal, Transilvania și totul va culmina cu spectacolul din municipiul Lupeni, în parcul de la CAP, în data de 20 august 2023, oferit gratuit locuitorilor din Valea Jiului.

Clubul de Presa este coorganziator al evenimentelor și incearca si promoveze, așa cum este și idea proiectului, tinerele talente, aflate la început de drum.