Invitație la Festivalul Pădurenilor ”Drăgan Muntean” de la Poienița Voinii

Comunicat de presă al D.G.A.M.P.T. Hunedoara

Festivalul Pădurenilor „Drăgan Muntean”, ediția cu numărul 42, se va desfășura în zilele de 26 și 27 august 2023. Vă invităm să luați parte la evenimentul care contribuie la păstrarea vie a memoriei celui care a fost mai mult decât un ambasador al portului, tradițiilor și cântecului popular hunedorean, Drăgan Muntean.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, Primăria și Consiliul local al comunei Bunila, Primăria și Consiliul local al comunei Ghelari.

Festivalul debutează sâmbătă, 26 august 2023, cu o nedeie pădurenească. Duminică, 27 august 2023, după săvârșirea Sfintei Liturghii la Biserica „Sfântul Nicolae” din Poienița Voinii și după slujba de pomenire în memoria lui Drăgan Muntean, va fi organizată o manifestare de comemorare a fiului pădurenilor.

Începând cu ora 11:30, Casa Memorială „Drăgan Muntean”, aflată în administrarea Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, găzduiește evenimentul de comemorare a lui Drăgan Muntean, de la a cărui dispariție au trecut 21 de ani. Ca de fiecare dată, la acțiune va participa și etnologul Rusalin Ișfănoni, fiu al pădurenilor, cercetătorul care a prezentat și promovat peste tot obiceiurile străvechi ale zonei şi straiele atât de frumoase ale pădurenilor.

Tradiții și obiceiuri pădurenești cu Bogdan Toma și Ansamblul Folcloric Leleșana al comunei Lelese vor anima curtea Casei Memoriale „Drăgan Muntean” la finalul acțiunii de comemorare.

Vă așteptăm cu drag!