Sărbătorile toamnei încep, în septembrie, la Petrila

Orașul Petrila se pregătește să întâmpine toamna anului 2023 cu ”Ziua Recoltei”.

Serbările toamnei vor avea loc în această localitate, în zilele de 1, 2 și 3 septembrie 2023. Cu acest prilej, Primăria și Consiliul local al orașului Petrila organizează mai multe activități cultural-artistice, dar și târgul de toamnă, manifestări apreciate de locuitorii orașului, de fermierii și producătorii locali.

Cel mai așteptat eveniment, în special de către fermierii din localitățile rurale aparținătoare orașului Petrila este ”Târgul de animale”, dublat și în acest an de expoziția ”Țurcana Brează de Valea Jiului”, care se va desfășura pe platoul de lânga Scoala din Jieț, la data de 3 septembrie 2023, începând cu ora 7,30. Este o nouă acțiune prin care crescătorii de oi din Valea Jiului, care sunt extrem de bine cotați la nivel național și nu numai, sunt așteptați să își expună cele mai de seamă exemplare. Expoziția va fi însoțită de un spectacol cultural-artistic și o masă tradițională momârlănească. ”Îi invit pe toți iubitorii de animele din orașul Petrila, din întreaga Vale a Jiului si din apropiere să vină la Expoziția de Ovine de la Jieț. Consider că trebuie să prețuim și să prezentăm de câte ori avem ocazia ceea ce este al nostru, iar evenimentul de duminică arată preocuparea noastră pentru acest lucru. Vă aștept pe toți!”, a declarat Vasile Jurca, primarul Orașului Petrila.

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână, Petrila va fi gazda primului eveniment din seria ”Zilelor Recoltei” din Valea Jiului. Acesta va aduce în centrul localității, pe bulevardul principal al localității, producători cu produse specifice, de sezon, dar și spectacole artistice și un parc de distracții. Timp de trei zile, pe scena de la Petrila vor urca o seamă de tineri artiști din Petrila și din Valea Jiului, dar și artiși cunoscuți ai scenei din România. Astfel, vor fi prezenți la ”Toamna petrileană”, Leo Cosma & Balkanic Orchestra, Teodora Filip & Formația, Clasa de canto Simona Ionașc, Asociația culturală Lirica, Ansamblul ”Junii Petrileni” (în spectacolul zilei de vineri, 1 septembrie 2023), Lenuța Ciuta, Asociația Culturală Lirica, Sebastian Ardeleanu, Alexia Ilieș, Color Group și Ionică Moroșanu (în spectacolul zilei de sâmbătă, 2 septembrie 2023), Asociația Culturală ”Rapsodia Munților”, Asociația culturală Lirica, Ansamblul folcloric ”Mesagerii Iubirii”, Ionel marțincu și trupa Freeland (în spectacolul zilei de duminică, 3 septembrie 2023).

Și pe scena de la Jieț, pe platoul de lângă Școala primară din Jieț va fi cântec , joc și voie bună, duminică, 3 septembrie 2023 în compania artiștilor de la Ansamblurile ”Junii Petrileni”, ”Lirica” și ”Bujorii Muntelui”.