Apa Serv Valea Jiului face verificări suplimentare privind controlul calității apei în școli

Odată cu începerea noului an școlar și cu revenirea în bănci a elevilor, Apa Serv Valea Jiului și-a intensificat activitățile de verificare a calității apei potabile din școli.

Directorul general al companiei de apă din Valea Jiului, ing. Cristian Ionică, apreciază că aceste măsuri sunt necesare având în vedere că, instalațiile de distribuție din unitățile de învățământ nu au mai fost utilizate de foarte multă vreme la capacitate. ”A fost o perioadă destul de lungă de inactivitate în școli și grădinițe, iar odată cu revenirea copiilor în sălile de clasă, vrem să ne asigurăm că nu există nici un fel de riscuri privind calitatea apei potabile la unitățile de învățământ. Tocmai de aceea, am intensificat în această perioadă, programul de monitorizare a apei potabile în toate unitățile de învățământ din Valea Jiului, Asta înseamnă că, pe lângă prelevările de probe de la limita de proprietate, acum facem recoltări în mai multe puncte din interiorul spațiilor educaționale, pentru că vrem să ne asigurăm că nu există nici un fel de probleme în ceea ce privește calitatea apei de la robinet în unitățile școlare”, a declarat Cristian Ionică.

Acesta a mai precizat că, împreună cu administratorii de grădinițe, școli și licee, în cursul acestei luni au fost efectuate verificări ale instalațiilor, iar acolo unde au fost semnalate probleme legate de funcționarea acestora, au fost luate măsuri, astfel încât elevii și profesorii să nu întâmpine nici un fel de probleme cu lipsa apei potabile la școală.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului, ing. Cristian Ionică a mai adăugat că, în prezent, nu există nici un fel de probleme legate de furnizarea apei potabile în unitățile de învățământ din Valea Jiului, însă reprezentanții companiei de apă vor continua monitorizarea acestor consumatori și în perioada următoare.