PNL pierde un senator în județul Hunedoara

Pe lista parlamentarilor județului Hunedoara, PNL avea doi senatori: Lucica Muntean și Vasile Potecă. Începând cu noua sesiune parlamentară, care a debutat la 1 septembrie 2023, senatorul Vasile Potecă a informat că a luat decizia de a demisiona din cadrul Partidului Național Liberal.

Senatorul Vasile Potecă și-a justificat gestul ca urmare a neînțelegerilor cu conducerea Organizației județene PNl Hunedoara, dar și ca urmare a deciziei Coaliției de guvernare privind majorarea de taxe și impozite. „Am plecat din PNL pentru ca exista o dispută mai veche legată de filiala Hunedoara, am apelat la conducere să facă ordine, dar nu s-a rezolvat. A doua mare problemă este legata de taxe și impozite, am spus că nu pot vota pentru creșterea lor, pentru că așa ne-am an­gajat și așa au sunat toate pro­gramele de guvernare. Sunt convins că vor exis­ta mulți senatori și deputați care se vor opune acestui pachet de mă­suri”, a de­clarat senatorul Vasilică Potecă.

Vasile Potecă era membru al PNL Hunedoara din anul 2006, însă a mai activat, pe linie politică în Alianța pentru România (ApR) și în Partidul Alianța Civică (PAC).

Acesta a anunțat că-și va continua activitatea politică în Senatul România, ca parlamentar afiliat AUR, fără a-și exprima însă aderarea la această formațiune politică.