Rectorul Universității din Petroșani a fost distins cu titlul de ”Doctor Honoris Causa” al Academiei Forțelor Terestre din Sibiu

Prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universităţii din Petroșani a devenit ”Doctor Honoris Causa” al prestigioasei Academii a Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Distincția i-a fost conferită în cadrul unei solemnități care a avut loc marți, 19 septembrie 2023, în Sala Senatului instituției de învățământ superior militare din Sibiu

La eveniment au fost prezenți reprezentanți din conducerea Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu precum și a Universității din Petroșani.

Decizia Facultăţii de Management Militar de a propune Consiliului de Administraţie, respectiv Senatului Universitar al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu acordarea celui mai înalt titlu academic onorific al acestei instituții reputatului prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, s-a fundamentat pe contribuţia deosebită avută de acesta la dezvoltarea învățământului superior în țara noastră, pentru realizările excepționale în domeniile de activitate ale domniei sale, la nivel național și internațional, pentru acţiunile şi viziunea managerială asupra învăţământului superior și pentru contribuțiile deosebite aduse Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescuˮ din Sibiu prin promovarea și susținerea imaginii și potențialului educațional al acesteia, pe plan național și internațional.

Vizibil emoționat de această înaltă distincție academică, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu s-a declarat onorat de primirea titlului de ”Doctor Honoris Causa” al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. ”Sunt profund onorat de atenția pe care mi-ați acordat-o prin conferirea acestei înalte distincții academice și vă mulțumesc tuturor celor care ați considerat că îndeplinesc criteriile necesare în această direcție, la înălțimea cărora voi încerca să mă ridic și în continuare”, a spus prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani.

Conferirea acestui înalt titlu academic pentru rectorul Universității din Petroșani vine într-un moment în care instituția de învățământ superior din Valea Jiului, condusă de prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu împlinește 75 de ani de activitatea academică.