Apa Serv Valea Jiului a redeschis laboratorul de verificare a apometrelor

După mai bine de o jumătate de an în care Laboratorul de metrologie al Apa Serv Valea Jiului a fost închis, ca urmare a unor defecțiuni ale aparatelor de etalonare, acesta este acum din nou funcțional și pus la dispoziția celor care doresc să-și verifice contoarele de apă potabilă de la locurile de consum.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului recomandă această procedură, care reprezintă de altfel și o obligație asumată prin contract de către beneficiarii serviciilor de alimentare cu apă potabilă. ”Apometrele noi nu necesită o verificare pentru o perioadă de 7 ani de funcționare. După această perioadă, noi recomandăm verificarea acestora în laboratorul de metrologie al Apa Serv, pentru a verifica starea de funcționare a acestuia. Este o procedură care poate avea ca efect, prin certificarea măsurătorilor pentru o nouă perioadă de timp de 7 ani, înregistrarea corectă a consumului de apă. Acolo unde semnalăm defecte ale funcționării acestor aparte de măsură, îi îndrumăm pe posesori să-și achiziționeze un apometru nou, pe care noi venim și-l sigilăm”, spune ing. Cristian Ionică, directorul general al ASVJ.

Procedura de verificare a apometrelor este un serviciu contra-cost oferit clienților de Apa Serv, iar aceasta costă 30 de lei, putând varia zilnic ușor, ca urmare a modificărilor cursului valutar.

Laboratorul de metrologie al Apa Serv Valea Jiului se află în Petroșani, la Centrul de Încasări de pe strada Avram Iancu, în imediata vecinătate a Parcului ”Carol Schretrer”. Acesta este deschis pentru public în fiecare zi între orele 7,00 și 10,00 (pentru depunerea solicitărilor), respectiv între orele 13,00 și 15,00 (pentru ridicarea rezultatelor).