”Pacostea” de Francis Veber, o nouă premieră națională la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

După succesul fulminant al premierei spectacolului ”Repetiție generală” de Aldo Nicolaj, din debutul noii stagiuni teatrale de la Petroșani, echipa Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani propune publicului, pentru finalul acestei săptămâni, o nouă premieră.

Este vorba, și de această dată, de o comedie prezentată pe scena teatrului din Valea Jiului în premieră națională. Spectacolul ”Pacostea” este o adaptare după piesa cu același nume scrisă de cunsocutul dramaturg, regizor, scenarist și producător francez Francis Veber, realizată de reputatul critic de teatru și film Irina Margareta Nistor.

Secretarul literar al teatrului din Petroșani, Claudiu Groza apreciază că spectacolul se anunță a fi unul cu priză la public, având în vedere succesul de care comediile lui Francis Veber se bucură, în general, de aprecierea publicului. De altfel, acest autor a mai fost jucat la Teatrul ”I.D. Sîrbu”, în stagiunile precedente, în spectacolul ”Cină cu proști” în regia lui Daniel Vulcan.

De data aceasta, în spectacolul ”Pacostea”, regia este semnată de unul dintre cei mai apreciați regizori români contemporani, Puiu Șerban, considerat drept un pilon în lumea teatrului românesc, fiind regizor, actor și profesor în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) din București. Acesta i-a distribuit în spectacolul ”Pacostea” pe talentații actori: Mihai Sima, Irina Bodea-Radu, Robert Vladu, Patricia Buraga, Andrei Șchiopu și Bogdan Constantin Tălmaciu.

Scenografia este semnată de Maria Alexandra Ivan și Radu Gheorghițoiu.

Premiera națională a spectacolului ”Pacostea” de Francisc Veber va avea loc la Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani sâmbătă, 30 septembrie 2023 de la ora 18,00.

Biletele se pot procura de de la Agenția Teatrală, de marți până vineri între orele 08.00-16.00, cu o oră înainte de începerea spectacolului sau online de pe platforma #iabilet.ro Prețul unui bilet este de: 25-30 de lei, în funcție de poziția locul ocupat în sala de spectacol.