”Omagiu Dascălului Hunedorean” în avanpremiera Zilei Educației

Inspectoratul Școlar Județean al județului Hunedoara împreună cu Sindicatul Învățământului Preuniversitar (SIP) Hunedoara au organizat miercuri, 4 octombrie 2023, în avanpremiera Zilei Mondiale a Educației, Gala ”Omagiu Dascălului Hunedorean”.

În cadrul acestui eveniment, derulat în debutul ”Săptămânii Educației” care se desfășoară la început de octombrie în județul Hunedoara, un număr de 76 de cadre didactice de la unitățile d eînvățământ hunedorene, pensionate în anul școlar 2022-2023, au fost omagiate de organizatori. ”Colegii noștri care și-au încheiat activitatea sunt cadre didactice de renume, care și-au dedicat ani mulți acestei profesii, cei mai mulți dintre ei adunând în cariera didactică peste 40 de ani (45, 46..). Sunt oameni deosebiți, care și-au condus întrega viață și activitate după principii și valori morale adevărate și care de acum își vor îndrepta atenția și interesul către pasiuni mult amânate: grădinărit, călătorii, pescuit, lectură… Le dorim cât mai multe succese în plan personal și profesional, sănătate și multe bucurii!”, a declarat prof.dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general al județului Hunedoara.

La eveniment au fost prezenți, de asemenea, reprezentanți ai unor importante instituții județene și locale: Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara; Lorincz Szell,  subprefect al județului Hunedoara, Alin Țambă, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, Ovidiu Moș, viceprimar al municipiului Deva sau preotul Radu Trifon, reprezentantul Episcopiei Devei și Hunedoarei, fiind doar câțiva dintre aceștia.

Gala OMAGIU DASCĂLULUI HUNEDOREAN, organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, este un eveniment de mare emoție și aleasă prețuire pentru dascălii hunedoreni care și-au dedicat întreaga viață, cu pasiune și dragoste, instruirii și educării, în spiritul înaltelor valori, a tinerelor mlădițe. Acestora leau fost conferite diplome, buchete de flori, dar și un emoționant program artistic susținut de Ansamblul PĂDUREANCA, format din elevii de la Palatul Copiilor Deva, care au pregătit un program artistic de dansuri tradiționale, precum și de solista Mihaela Daria Trif, din clasa a IV-a, de la Cercul de Canto al Palatului Copiilor Deva, care a încântat cu vocea ei minunată.

La mulți ani, tuturor dascălilor hunedoreni!