Bibliotecari hunedoreni la BiblioPUBLICA 2023 de la București

În perioada 18-20 octombrie 2023 se desfășoară la București Conferința Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, BiblioPUBLICA 2023. Evenimentul este organizat de Biblioteca Metropolitană București (BMB), în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și reunește peste 150 de bibliotecari din cadrul Bibliotecilor publice din România, dar și invitați din Bulgaria, Republica Moldova și Serbia.

Printre oficialitățile care au participat la evenimentul de deschidere a conferinței s-au numărat: Președintele Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Dragoș Adrian Neagu, Directorul General al Muzeului Național al Literaturii Române, Prof. Univ. Dr. Ioan Cristescu, Vicepreședintele Asociației Oamenilor de Știință din România, Prof. Univ. Dr. Ing. Doina Banciu și Agnes Terezia Erich, Președintele Comisiei Naționale a Bibliotecilor. De asemenea, au ținut să transmită un cuvânt de deschidere înregistrat, Managerul Bibliotecii Naționale a României, istoricul Adrian Cioroianu și Academician Ioan Aurel Pop, Preşedintele Academiei Române.

Din județul Hunedoara, la acest eveniment participă, alături de reprezenți ai unor bilblioteci orășenești și municipale, o delegație a Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva, din care fac parte Ioan Sebastian Bara, managerul instituției, bibliotecarul Iosif Bunta și Mariana Marian, trainer.

BiblioPUBLICA 2023 își propune să contureze profilul bibliotecarilor și bibliotecilor viitorului, pentru comunitățile incluzive și să dezbată provocările cu care se confruntă aceștia în era digitală.