Premieră de gală a spectacolului ”Occident Express” de Matei Vișniec, la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

În suita evenimentelor organizate la Petroșani, cu prilejul jubileului celor 75 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Bumbești – Livezeni, care vor avea loc la finalul acestei săptămâni, se înscrie și spectacolul de teatru ”Occident Express”, pus în scenă într-o nouă coproducție a teatrelor din Petroșani și Deva.

”Occident Express” este unul dintre cele mai montate texte ale dramaturgului Matei Vișniec, o dramă în care Orientul şi Occidentul se întrepătrund; un text care face parte din trilogia balcanică a autorului și care continuă ideea de contopire a acestor două lumi și ne vorbește despre imensitatea abisului dintre estul şi vestul Europei, abis creat ȋntre capitalismul Occidentului şi trecutul comunist al popoarelor slave, unde, din nefericire a fost aruncată și țara noastră.

În spectacolul cu același titlu, care va fi prezentat în premieră la Petroșani, pe scena Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” vineri, 27 octombrie 2023, de la ora 17,00 regizorul Mihai Panaitescu pune în scenă textul dramaturgului Matei Vișniec, piesa de teatru fiind realizată într-un fericit parteneriat sub semnul artei teatrale între Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani și Teatrul de Artă din Deva, cele două unități teatrale reprezentative din subordinea Consiliului județean Hunedoara.

În rolurile principale din spectacolul ”Occident Express” de Matei Vișniec, în regia lui Mihai Panaitescu îi veți putea vedea pe actorii: Mihai Panaitescu, Andreea Pascu, Aurelian Culea, Diana Dănilă, Armand Crișan și Viorica Bulgac.