Gabriel Hotea, câștigătorul concursul de fotografie ”Peisaj feroviar în Defileu Jiului”

În seria evenimentelor care au marcat jubileul celor 75 de ani de la inaugurarea căii ferate Bumbești – Livezeni, s-a înscris și un inedit concurs de fotografie, destinat pasionaților acestui gen artistic, care au fost invitați să surprindă, în imagini cât mai originale, Defileul Jiului și lucrările de artă feroviară din această frumoasă arie peisagistică.

Premiul I

Organizatorii concursului, Casa de Ajutor Reciproc CFR Petroșani și Asociația Umanitară Kandila din Petroșani, informează că acest concurs s-a bucurat de un interes semnificativ din partea fofografilor, câteva sute de instantanee relevante și de-a dreptul spectaculoase fiind înscrise pentru acest concurs.

Premiul II

Premiul III

 

În urma jurizării au fost desemnate câștigătoare următoarele lucrări:

  • Premiul I – Contopire – autor: Gabriel Hotea;
  • Premiul II – Călătorie plăcută! – Adrian Vlad Ursu;
  • Premiul III – Glasul roților de tren – Dănuț Măciucă;

Fotografiile câștigătoare au fost premiate cu diplome și premii în bani, oferite în cadruol unei festivități care a avut loc în stația CFR Petroșani, la finalul celor trei zile care au marcat jubileul „Linia ferată Bumbeşti -Livezeni la 75 de ani”.

În cadrul acestui eveniment au avut loc mai multe expoziții de fotografie, Spre exemplu, atât îmn gara Petroșani, cât și la Mănăstirea Lainici a fost vernisată expoziția tematică „Linia ferată Bumbeşti -Livezeni la 75 de ani”, organizată de către CENAFER – Muzeul CFR cu fotografii din arhiva acestuia și cu fotografii realizate de ing. Mircea Dorobanțu, directorul Muzeului CFR.

De asemenea, la Muzeul Mineritului din Petroșani, a avut loc vernisajul expoziției de fotografii intitulată „Valea Jiului de altădată și azi”. Această expoziție este parte a activităților prevăzute în proiectul ”Identitate în Tranziție”, finanțat de Comisia Europeană, prin intermediul programului „EUTeens4Green – A new Generation of Young Ambassadors for a just inclusive Transition project”. Vernisajul expoziției a avut loc în cadrul evenimentului ”Jubileu – 75 de ani al Liniei Ferate Bumbești – Livezeni”, dar expoziția va rămâne deschisă timp de două săptămâni și va putea fi vizitată în timpul programului de funcționare al instituției gazdă.