A început furnizarea agentului termic în municipiul Brad

În municipiul Brad, singura localitate din județul Hunedoara în care mai este furnziată, în prezent, căldură în sistem centralizat, a fost pornită centrala termică de la Gura Barza, iar brădenii racordați la sistemul public de termoficare beneficiază, începând cu data de 1 noiembrie 2023, de căldură îm calorifere.

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Brad, Florin Cazacu. Având în vedere temperaturile scăzute din timpul nopții, corelat cu începerea sezonului rece 2023-2024, în cursul zile de 1 noiembrie 2023 a fost pornită Centrala Termică de la Gura Barza, în vederea furnizării agentului termic în municipiul Brad. Centrala a intrat în parametrii normali, fapt care a permis pornirea punctelor termice în vederea distribuirii agentului termic la blocuri”, a declarat primarul Florin Cazacu,.

Acesta atenționează însă, în același timp, că începerea furnizării efective a agentului termic presupune unele reglaje în vederea asigurarilor parametrilor optimi și evitarea unor avarii și solicită beneficiarilor de agent termic în siste, centralizat să verifice starea instalațiilor interioare pentru evitarea unor probleme în interiorul condominiilor și locuințelor.

Compania care asigură termoficarea în municipiul Brad, SC TERMICA BRAD SA va aplica în sezonul rece 2023-2024 acelasi tarif la facturarea energiei termice la populație ca și în sezonul rece 2022-2023, cu aplicarea reducerii de 50% la factura, ca efect a OG 27/1996 corelat cu condițiile legii si achitarea tuturor obligațiilor contractuale ale beneficiarilor. Informații suplimentare privind condițiile de furnizare si aplicare a unor facilitați puteți afla de pe pagina de web S.C. Termica Brad S.A. https://www.termicabrad.ro/ sau pagina de facebook a SC TermicaBrad S.A.

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu dă asigurări că administrația publica locală a municipiului Brad în colaborare cu SC TERMICA BRAD va face eforturi pentru asigurarea condițiilor tehnice în vederea furnizarii agentului termic pe toată perioada sezonului rece 2023-2024. ”În acest moment combustibilul necesar este asigurat doar pentru prima perioadă din sezonul rece, fiind imperios necesară alocarea de resurse financiare suplimentare de la bugetul de stat în vederea asigurării funcționării sistemului centralizat de încălzire a municipiului Brad. Facem apel la beneficiarii sistemului de încălzire centralizat să își achite obligațiile pentru serviciile furnizate pentru a putea beneficia de reducerea cu 50% a facturii și asigurarea de resurse financiare pentru achiziția de combustibil”, a mai precizat primarul Florin Cazacu.