Cornel Bucșa Biholar vine ”Cu prietenii în orașul copilăriei” pentru un concert aniversar memorabil la Palatul Cultural din Lupeni

Deși a adunat deja o experiență de patru decenii în activitatea sa artistică, lupeneanul Cornel Bucșa Biholar se consideră la fel de romantic precum în anii debutului său artistic. Vocea sa caldă, repertoriul său muzical divers și curajul de a cânta pentru oameni în orice împrejurare l-au adus pe Cornel Bucșa Biholar în atenția publicului peste tot în lume. A urcat prima oară pe scenă, cu chitara în mâini, în urmă cu 40 de ani, la Lupeni, în  Valea Jiului, unde a împărțit scena artistică cu alți artiști de top precum: formația Color, Tatiana Stepa sau Florin Camen, dar a cântat și în turnee naționale alături de Dan Spătaru, Stela Popescu și alți mari artiști români.

În egală măsură, a împărțit bucurii și necazuri, adunând însă amintiri prețioase cu ortacii săi de la Mina Lupeni, unde a lucrat ani buni până când, la un moment dat, asemenea multor oameni de pe aceste meleaguri, a ales să-și caute un viitor în Vestul Europei. A ajuns în Germania, unde experiența profesională și studiile inginerești absolvite la Universitatea din Petroșani l-au propulsat în echipa companiei Mercedes Benz. Tot aici, în Germania, și-a întemeiat o frumoasă familie. Muzica a rămas însă parte din viața lui și de aceea a cântat oriunde i s-a oferit ocazia să o facă: pe scenele și străzile Europei, la gurile de metrou, în biserici, la radio și la televiziune. În primii ani ai secolului XXI, ca absolvent al Academiei de Comunicare din Stuttgart și-a găsit un loc potrivit în echipa Radio Pro Diaspora, unde este și astăzi un emblematic realizator de emisiuni, iar numele său este cunoscut și apreciat, atât ca artist , cât și ca om de media, în toată lumea.

Pentru că, dincolo de succesul de care se bucură în lumea largă, a rămas același suflet de artist ”Romantic 100%”, cum se descrie ori de câte ori are ocazia, Cornel Bucșa Biholar a păstrat România, Valea Jiului, dar mai ales Lupeniul său drag într-un loc important al sufletului său și, de aceea, și-a dorit să împartă cu oamenii de aici, din Lupeni, din Valea Jiului, emoția și bucuria momentului aniversar care încununează o carieră artistică de 40 de ani.

Așa s-a născut ideea spectacolului ”Cu prietenii în orașul copilăriei”, un mega show pe care Cornel Bucșa Biholar și-a propus să-l dăruiască oamenilor din orașul său de suflet, Lupeni, invitând să urce pe scenă, alături de el, alți artiști de top pentru care scena Lupeniului este, într-un fel, cea mai dragă dintre toate. În spectacolul ”Cu prietenii în orașul copilăriei”, programat să se desfășoare în data de 24 noiembrie 2023, de la ora 18,00 la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni, Cornel Bucșa Biholar va urca pe scenă alături de Trupa COLOR (din a cărei componență a făcut parte) condusă de același neobosit Fane Abrădoai, de Florin Paul Camen și Cătălin Stepa, de Cosmin Miron și Marian Filip, de trupa Freeland și Deda Blues Band și alții. Totul, într-un spectacol care se anunță de pe acum a fi unul memorabil.

Iar pentru că artistul Cornel Bucșa Biholar face parte din comunitatea valoroasă a Lupeniului, alături de Radio Pro Diaspora, Casa La Raisa și Grupul de presă Exclusiv, în organizarea acestui spectacol-eveniment s-a implicat activ și decisiv primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, datorită căruia municipalitatea va pune la dispoziția tuturor celor care doresc să participe la acest eveniment artistic de anvergură, invitații gratuite, desigur în limita locurilor disponibile în sala de spectacol. ”Cornel Bucșa Biholar face parte din comunitatea internațională a lupenenilor. Mă bucur nespus că, deși este astăzi un nume cunoscut și apreciat pe scena artistică din întreaga lume, Cornel a ales să marcheze momentul aniversar al celor 40 de ani de carieră acolo de unde aceasta a pornit pe drumul succesului, aici, la Lupeni. Suntem onorați să-l primim pentru acest concert și suntem încântați că le putem dărui, împreună, acest concert de suflet, locuitorilor municipiului Lupeni”, a mărturisit primarul Lucian Resmeriță.

De pe acum, mai sunt doar câteva zile până când ne vom întâlni cu Cornel Bucșa Biholar, artistul etern romantic, dar și cu valoroșii săi prieteni, în orașul copilăriei sale, Lupeni, la sala Palatului Cultural ”Minerul”, unde vă așteptăm să ne bucurăm de muzică și să-l aplaudăm pe Cornel Bucșa Biholar – artistul, omul, prietenul.