Aparat RMN performant în dotarea Spitalului Municipal Lupeni

Spitalul Municipal din Lupeni, unitate medicală care asigură servicii de sănătate publică pentru întreaga zonă de vest a Văii Jiului, este beneficiarul unor investiții semnificative realizate de administrația publică locală din municipiul Lupeni, a căror valoare a depășit, în ultimii ani, câteva zeci de milioane de lei.

Una dintre cele mai importante investiții în domeniul creșterii serviciilor de sănătate publică de la această unitatea spitalicească o constituie achiziționarea unui aparat RMN performant. Acest aparat medical a ajuns astăzi la unitatea medicală din municipiul Lupeni, fapt confirmat chiar de către primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

”Aparatul RMN pe care ni l-am dorit de atât de mult timp în dotarea Spitalului Municipal Lupeni a ajuns, în sfârșit, la unitatea medicală. Multumin domnului ministru prof.univ.dr. Alexandru Rafila, domnului secretar de stat Alexandru Florin Rogobete și întregii echipe de proiectare și implementare pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în soluționarea acestei cereri”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Valoarea totală a investiției este de 7.704.107,60 lei, din aceasta 6.900.034 lei sunt finanțați din bugetul Ministerului Sănătății, diferența fiind acoperită de la bugetul local al municipiului Lupeni.

În vederea punerii în funcțiune a acestui aparat medical a fost necesară și construcția unui spațiu adecvat. După cum informează primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, lucrările de construcție ale clădirii anexă care va constitui secția RMN de la Spitalul Municipal Lupeni sunt și ele aproape de finalizare. Noul spațiu medical a fost construit de la zero în proximitatea celor două corpuri ale Spitalului Municipal Lupeni și va fi conectată la acestea.

Primarul Lucian Resmeriță este de părere că și această nouă investiție făcută la Spitalul Municipal, care completează celelalte investiții realizate în ultimii ani sau aflate acum în plin proices de derulare, constituie un element esențial în creșterea calității serviciilor medicale de care pacienții trebuie să aibă parte în această unitate de sănătate publică.

”Modernizăm spitalul pentru ca cetățenii să beneficieze de cele mai bune servicii medicale. Prin toate aceste investiții pe care le facem ne dorim ca pacienții care apelează la serviciile medicale din spitalul de la Lupeni să aibă aici cele mai bune condiții, atât de spitalizare, cât și de tratament. Noi, ca administrație locală,  facem tot ce putem în acest scop, desigur în limita bugetului local existent, astfel încât la Spital să crească în mod vizibil calitatea actului medical, iar oamenii care vin aici să fie tratați corespunzător”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.