Emoționant spectacol ”Cu și despre… IUBIRE” al Ansamblului artistic ”Parângul” Petroșani

Cu recomandarea celor peste două decenii de activitate la cel mai înalt nivel al calității actului artistic pe care-i are în spate Ansamblul artistic ”Parângul” din Petroșani, care funcționează în cadrul Casei de Cultură a Studenților din Hunedoara, invitația maestrului coregraf Nicolae Nicoară la un nou eveniment cultural-artistic derulat sub emblema acestui ansamblu a fost una de nerefuzat. De aceea, cele peste 350 de locuri ale sălii Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani s-au dovedit a fi insuficiente pentru publicul care a dorit să fie prezent la reprezentația de gală a spectacolului muzical-coregrafic ”Cu și despre… IUBIRE”.

Evenimentul s-a dovedit a fi unul pe măsură, ce-i drept succesul acestuia fiind confirmat deja de ”Repetiția generală” cu public care a avut loc în urmă cu un an, la Sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani. De altfel, un spectacol în care cuvântul la ordinea zilei este ”Iubirea” nici nu putea avea o altă soartă decât… succesul!

Artiștii prezenți în acest excepțional spectacol (re)pus în scenă la Petroșani sub bagheta lui Nicolae Nicoară (cel care a semnat regia artistică) s-au bucurat de aplauze genroase, de ovații și aprecieri unanime din partea publicului, fie că acestea i-au vizat pe dansatori, pe instrumentiști, pe soliști sau pe actorii care au adus poezia în programul spectacolului.

Chiar dacă nu a avut grandoarea spectacolului aniversar ”Dacica” din 2021, care a marcat aniversarea de 20 de ani a Ansamblului artistic ”Parângul”, spectacolul ”Cu și despre… IUBIRE” a reușit să impresioneze. Să impresioneze prin diversitate, ingeniozitate, spectaculozitate și calitate.

Publicul s-a bucurat să poată asista la un potpuriu muzical de excepție, presărat cu cover-uri de top interpretate de formația compusă din instrumentiștii Cătălin „Mură” Murărașu (chitară bass), Costel Gangă (claviaturi), Alexandru Csiki (chitară), Florin Goia (nai) și invitatul special Iosif „Ioțo” Toth (tobe), împreună cu soliștii Laura Marica și Marius Ghețea, dublate de aparițiile scenice deosebite ale tinerilor soliști Alexia Ilieș, Luminița Donisă, Maria Brojban, Adonia Antonescu și Lorena Nicuță, cu toții elevi ai eminentului profesor Eugen Muntean, momentele artistice ale acestora fiind intercalate ingenios cu compoziții emblematice din creația valorosului folkist Cătălin Stepa, de asemenea invitat special în acest show.

Similar, publicul a avut bucuria să-i revadă pe scenă pe dansatorii din cele trei generații ale Ansamblului ”Parângul”, respectiv pe tinerii din Ansamblul ”Parângul Mic” (Amalya Gruia, Andra Șerban, Ștefania Ioan, Bianca Prună, Daria Rusu, Sofia Borea și Răzvan Ștefan), de la Ansamblul ”Parângul” (Sofia Pișcureanu, Raisa Albulescu, Ecaterina Frank, Andreea Sălășan, Alexandra Zaharescu, Ana Petrilean,  Aiana Sebeștyen, Antonia Negru, Alexandra Lungu, Darius Kozman și Răzvan Țâlnariu) și de la Ansamblul ”Parângul Mare” (Cristina Tamaș, Carolina Lungu, Alexandra Nătângă și Alexandru Pânzariu), cărora li s-a alăturat, cu eleganța sa binecunoscută, Nicolae Nicoară.

În plus, spectacolul a fost condimentat cu momente poetice din creația poeților Marian Boboc și Gilbert Danco, în interpretarea actorilor Mihai Alexandru și Laurențiu Vlad.

Dincolo de toate acestea, cert este că spectacolul ”Cu și despre… IUBIRE”, pus în scenă la Petroșani sub bagheta lui Nicolae Nicoară, a arătat încă o dată (dacă mai era nevoie!) că publicul este nu doar extrem de doritor de astfel de evenimente, ci și dovedește a fi tot mai mult un fin cunoscător a tot ceea ce înseamnă performanță artistică locală. Cum altfel ne-am putea explica faptul că bis-ul de final al unui spectacol excepțional, a fost cerut de public în mod expres, cu melodia ”Lavinia”, piesă de referință a nemuritoarei formații ”Acustic”?

Succesul acestui nou eveniment cultural-artistic sub emblema Ansamblului ”Parângul” îl determină pe Nicolae Nicoară, autorul moral, material și total al acestui eveniment, să caute de pe acum soluții pentru a reedita un nou spectacol de acest fel în primăvara anului viitor!

Până atunci, mulțumiri și felicitări pentru spectacolul ”Cu și despre… IUBIRE!” Un show de care… ne-am îndrăgostit!