Balul ”Poveste de iarnă”, ajuns la ediția a VII-a, spune din nou povestea faptelor bune în Valea Jiului

Inițiativa unor organizații, companii și instituții active, prezente în viața comunităților din Valea Jiului, cum sunt Comanderia Matei Corvin Nr.32, Asociația Orizontul Mistria 190, Lions Club Via Regis Petroșani, Universitatea din Petroșani și Aztek Caffe se materializează, la început de decembrie, într-o nouă ediție a evenimentului caritabil intitulat ”Poveste de iarnă”.

Ajuns la cea de-a VII-a ediție, acest eveniment va avea loc vineri, 8 decembrie 2022 de la ora 18.00 la sala de evenimente Ayana din Petroșani, unde sunt așteptați toți cei care, în schimbul unei donații de 370 de lei își pot rezerva un loc la balul caritabil al acestei deosebit de frumoase ”povești de iarnă”, în așteptarea sărbătorii sfinte a nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. O seară în care, dincolo de bucuria reîntâlnirii cu o seamă artiști remarcabili și dincolo chiar de posibilitatea de a intra în posesia unor valoroase lucrări de artă plastică aparținând unor reputați artiști ai Văii Jiului, care vor fi licitate în scop caritabil, veți avea ocazia de a fi parte dintre cei care aprind împreună flacăra speranței celor care, deși sunt valoroși, au mai puține posibilități materiale.

Banii astfel obținuți vor fi donați de către organizatori pentru materializarea obiectivelor ediției numărul 7 a ”Poveștii de Iarnă” și anume:

* Susținerea asociației Helping Hands- destinată copiiilor cu autism din Valea Jiului;

* Oferirea unui număr de 15 premii de merit pentru elevii și studenții cu rezultate deosebite din învățământul preuniversitar și universitar de pe raza Văii Jiului;

* Susținerea unor proiecte caritabile tradiționale ale principalilor organizatori din Valea Jiului, similar celor susținute și în anii anteriori.

Manuela și Alin Crișan, inițiatorii acestui proiect derulat sub emblema cafenelei artelor ”Aztek Caffe” din Petroșani, sunt convinși că magia Crăciunului constă și în faptele pe care le facem pentru ca și semenii noștri să simtă frumusețea sărbătorilor. Este crezul cu care și în acest an, o seamă de oameni demni din comunitatea Văii Jiului sunt deciși să dea viață unui eveniment menit să aducă bucurie și speranță tinerilor valoroși dar și mulțumire sufletească celor pregătiți și hotărâți să-i susțină, având deja de partea lor succesul de care acest proiect s-a bucurat în edițiile anterioare.

An de an, acest eveniment a reușit să aducă, prin actele de caritate realizate cu fondurile colectate în cadrul ”Poveștii de iarnă”, bucuria sărbătorilor de iarnă pentru sute de oameni. În 2017,  printre primii beneficiari ai ”Poveștii de Iarnă” s-au aflat seniorii de la Centrul de îngrijire și asistență din Petrila, echipa de robotică de la Colegiul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Petrila, copiii din cadrul grupului Impact al Școlii Gimnaziale ”I.G. Duca” din Petroșani.

Apoi, în 2018, prin acțiunile desfășurate de partenerii Aztek Caffe a fost sprijinit proiectul ”Fabrica de Pian”, echipele de Robotică de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Petroșani și Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, dar și elevii cu rezultate deosebite din Valea Jiului.

Fondurile obținute la ediția a 3-a a evenimentului ”Poveste de iarnă” au fost destinate unor copii nevoiași din Petrila care au primit alimente; unor copiii și vârstnicii din Parohia Bucova care au primit pachete cu alimente cu ocazia sărbătorilor de iarnă; unor copiii din cadrul grupului Impact al Școlii Gimnaziale ”I.G. Duca” Petroșani, care au primit sprijin în activitatea lor intitulată ”Colind pentru bunicii nimănui”. De asemenea,  Secția de Îngrijiri Paliative a Spitalului Municipal Vulcan a primit o donație de tablouri și cărți iar o sumă de bani a fost direcționată spre Preotul George Alexandru Popescu care, înainte de Crăciun, a preluat Parohia Ortodoxă din insula Malta.

În anul 2020 au fost sprijinite financiar familiile nevoiașe din orașul Petrila dar și seniorii de la Centrul Radu Sienerth pentru persoane vârstnice. De asemenea, au fost susținute acțiunile caritabile organizate de Biserica Greco-Catolică Bărbăteni și Școala Gimnazială ”I.G. Duca” Petroșani.

În 2021 din fondurile obținute la ediția a 5-a a Poveștii de iarnă, s-au susținut următoarele acțiuni caritabile: s-au achiziționat 15 sisteme de calcul predate unor elevi de liceu cu rezultate deosebite la învățătură dar cu posibilități materiale limitate pentru a participa la orele online sau la efectuarea activităților școlare; s-au alocat bani pentru susținerea acțiunilor caritabile desfășurate la Centrul de Îngrijire pentru persoane vârstnice Radu Sienerth din Petroșani; au fost alocate fonduri pentru susținerea acțiunilor caritabile organizate de Asociația Petrila Faptelor Bune, de Club Impact Petroșani și de Parohia Greco Catolica Bărbăteni; a fost alocată o sumă pentru susținerea luptei dusă de micuța Rebeca Simoneac împotriva unei boli incurabile .

În 2022 s-au acordat 12 premii de 1500 lei fiecare, unor studenți și elevi de excepție din ultimul an școlar și universitar; s-au alocat bani pentru activitățile Centrului Radu Sienerth pentru persoane vârstnice și pentru acțiunile caritabile organizate de Parohia Greco-Catolică Bărbăteni și Clubul Impact de la Școala Gimnazială ”I.G.Duca” Petroșani.

”Dăruind, te înnobilezi, respiri din bucuria pe care o creezi, adaugi un plus propriei ființe. DUMNEZEU să vă binecuvânteze pe toți. Sunt fapte bune de la oameni frumoși. Am țesut împreună povești magice, care au schimbat în bine viețile multor oameni. Vă mulțumim pentru asta și vă invităm să vă alăturați poveștii din iarna aceasta, pentru că numai împreună putem spori magia sărbătorilor care se apropie! Empatia, bunătatea și generozitatea să ne fie deviză din nou, ca să putem dobândi, dăruind”, spune Alin Crișan, inițiatorul proiectului caritabil ”Poveste de iarnă”.

Dacă doriți să fiți parte din poveste, aflați mai multe detalii despre acest lucru la telefon: 0728 100 682.